HABERDENİZLİ.COM

Denizli Türk Ocakları Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ziyarete katılanlara tarihi İlbadı Mezarlığı hakkında  bilgi verdi.  Prof. Dr. Turgut Tok tarafından Denizli tarihi ve fethi ile ilgili bilgiler aktarıldı. Daha sonra mezarlıkta medfun tarihi kişiliklerin mezarları ziyaret edildi.

Ziyaret, Denizli’nin 1206 yılında fethini gerçekleştiren Mehmet Gazi’nin mezarından başladı. Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemi mezarları ile Denizli’de 15 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin mezarları ziyaret edilip dualar okundu.

Prof. Dr. Turgut TOK, İlbadı Mezarlığı’nın Anadolu’da Selçuklu, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait mezarların bir arada bulunduğu nadir bir tarihi mezarlık olduğunu;  Denizli tarihinin bu mezarlıkta bütün zamanlarıyla görülebileceğini; mezar taşlarının tarihe sessiz bir biçimde tanıklık yaptığını vurguladı.

Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı “Türk Ocakları Başkanımız Prof. Dr. Turgut Tok'un rehberliğinde İlbadı Mezarlığını ziyaret ederek orada yatan milli ve manevi değerlerimiz hakkında kıymetli hocamızdan bir seminer dinledik. Denizli tarihi konusunda bu aydınlatıcı semineri bizlere aktaran değerli hocamıza çok teşekkür ederim” dedi.