Saltak Caddesi Milli Eğitim Müdürlüğü yanındaki yeni Ocak binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili adayı Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Yasin Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, Merkezefendi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Metin Karakurt, Milletvekili adayları, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, Kamu Sen’e bağlı Sendika Başkanları, eski Ülkü Ocakları Başkanları, Ülkücüler, partililer ve vatandaşlar katıldı.    

KUTLU OLSUN
Etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümü, şehitlerimiz ve mübarek Muharrem ayı nedeniyle lokma hayrı düzenliyoruz. Allah kabul etsin katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Öncel, Bugün, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92’inci yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek,  “Cumhuriyet, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı, bir milletin yekvücut bir şekilde verdiği varlık mücadelesi, bir cesaret ve iman örneği olan Kurtuluş Savaşımızın tarihi neticesidir. Millet tarihinin en acı günlerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığında verilen kutlu mücadele, Aziz Milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesinin kurumsallaşmış tezahürü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile devam etmiştir. Cumhuriyet idaresi, şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatan toprağında yaşayanlar arasında, sınıf ve zümre farkı olmaksızın, Türk Milleti’nin bir bütün hâlinde, kaynaşmış bir millet kitlesi olarak varlığını sürdürmesi ülküsünün ifadesidir” dedi.

“RAHMETLE ANIYORUZ”
Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için şehit düşenleri Rahmet ve milletle andığını kaydeden Öncel şunları söyledi: “ Cumhuriyet ile birlikte Türk Milleti, çöküşün ve yok oluşun kıyısından, geleceğini ve iradesini kendi ellerine almış, milli kimliği ve şuuru ile milletler mücadelesindeki asil ve hak ettiği yeri almıştır. Anadolu’nun köşelerinde, sürüsünü güden çobanın, ocağında demir döven ustanın, sırtında küfesiyle mal taşıyan hamalın, tarlasına çift süren köylünün çocukları ayağa kalkmış, bu ülke benim diyerek hâkim, savcı, avukat, profesör, öğretmen, diplomat, milletvekili, başbakan ve hatta cumhurbaşkanı olmuştur. Sadece çalışkan ve azimli oldukları için, Cumhuriyet bu çocukları en iyi okullarında okutmuş, en yüksek makamlara getirmiştir. Cumhuriyet’in kuruluşuna ve bu günlere uzanan yolun en şerefli sayfası olan Kurtuluş Savaşı ve Kuvayı Milliye şehitlerimizi, gazilerimizi, Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz; Aziz Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”