UcuzaUç'u bilenler için Uçak bileti almak çok basittir. Uçak biletini almak için tüm havayolu şirketlerine bakan fiyatlarını aklında tutup diğerleriyle kıyaslayarak uygun bileti bulmak gibi bir yol izleyenler tabi ki bu süreci yorucu ve zor olarak niteleyecektir. Fakat bu siteyi bilen insanlar siteye gideceği havaalanını ve tarihi yazdıktan sonra tüm uçuşlar hakkında bilgi alacağını bildiğinden, uygun fiyattan bilet almanın zor olamayacağını bilirler. Site uçak biletlerini karşılaştıran diğer sitelerden çok daha fonksiyonel çok daha kolay ulaşılabilir olduğundan çoğu kişi tarafından sıkça tercih ediliyor.

UcuzaUç diğer sitelere göre çok fazla farklı özelliği var. Bu özellikleri onu kurulduğu ilk andan itibaren zirvede tutuyor. Her geçen gün kullanıcısının daha çok rahatını düşünen site mobil uygulaması yaparak kullanıcılarına bu imkanı da sunmuştur. Diğer sitelerin tasarımı genelde bilgisayar uyumludur yani telefon veya tabletle girildiğinde sitenin fonksiyonelliği bozulur ve özellikleri ekrana sığmayabilir. Ama bu site kullanıcıların her türlü cihazdan ulaşım sağlaması adına sitesini geliştirerek mobil uyumlu hale getirmiştir. Bunu mobil uygulaması olmasına rağmen yapmasıyla kullanıcılarına uygulamayı zorunlu olarak indirtmeyerek dilediği zaman istediği mecradan ulaşım sağlaması imkanını sunmuştur. Uçak biletlerine bu kadar çok ulaşım imkanı sağlayan site tabi ki zirve olarak nitelendirilecektir.

Ucuz uçak bileti almak kadar nereden aldığında önemli husustur. Her ucuz fiyattan bilet satan yerden bilet almak doğru değildir. Sitenin güvenilir olduğuna bakmak gerekir öncelikle. Peki sitenin güvenilir olup olmadığını nasıl anlarsın. Bunun 2 yöntemi vardır. Biri sübjektif yöntemdir. Yani hakkında şikayet var ona bakarak ve diğer insanların yorumlarına bakarak karar verebilirsin. Bir diğer yöntem objektiftir ve bu da sitenin sahip olduğu online güvenlik sistemlerine bakmaktır. Bu site şikayet yazılan sitelere özen gösteren hatayla bir şey olsada hemen düzelten bir sitedir. Diğer yandan site objektif olarak da kendini kanıtlıyor. En çok kullanılan online güvenlik sistemlerinden olan; 128bit SSL(secure Sockets Laver) protokolü ve 3D Secure sitemlerini kullanarak kullanıcıların güvenliğini sağlamaktadır.