HABERDENİZLİ.COM

1980 yılında Denizli’nin en gözde yerlerinden birinde kurulan Üçgen Çarşısı riskli yapı ve kent girişindeki harabe yapısıyla da kötü bir görüntü oluşturduğu nedeniyle yıkımı 2017 yılının Ekim ayında başlanarak gerçekleştirilmişti. Yıkımın ardından boş kalan ve konum olarak Denizli’nin önemli bir yerinde olan mevkide nasıl bir proje yapılacağı ise merak konusu idi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

Denizli Pamukkale İlçesi Deliktaş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan arsada yeni yapılacak proje için tüm Denizli’nin ve Üçgen Çarşısı kat maliklerinin beklentisi devam ederken Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kritik bir karar alındı. Meclis’in Mart ayı toplantısında 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisinin 17/02/2020 tarihli ve 173 sayılı kararı ile onaylandı.

KAT SAYISI 3’TEN 9’A ÇIKTI

Bu karara göre, Üçgen Çarşısı’nın bulunduğu arazide 3 kat imar izni, 6 kat yerüstü, 3 kat yer altı olmak üzere 9 kata çıkarıldı. Karar kat malikleri tarafından büyük sevinçle karşılandı. Kararın ardından hak sahiplerinin mülk değerleri en az yüzde elli seviyesinde arttı. Üçgen Çarşısı’nın yıkım sürecinde bu durum gündeme gelse de o dönemde somut adım atılamamıştı.

ZOLAN VE MECLİSE TEŞEKKÜR

Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Başkanı Ömer Güneş karar ile ilgili yaptığı açıklamada,”Mülkümüz gerektiği değere ulaştı. Karara imza atan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve belediye meclisimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonraki dönemde de bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Belediye desteği olmadan burada bizim birşey yapmamız mümkün değil. Bugün hak sahiplerinin yüzde 50’si vefat etmiş ve mülklerin sakipliği yüzde 25 dolayında gençlere geçmiştir. Bu konu hakkında gençlerin bilgi sahibi olmaması bizi zor durumda bırakıyor. Biz burada yapılacak projelerde, satış işlemlerinde destek istiyoruz”dedi.