AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, yeni yatırımlara, üretimlere ve pazarlamaya odaklanmış müteşebbis kent insanın geliştirdiği ekonomik modelin gelişmekte ve kalkınmakta olan illere örnek olarak gösterildiğini söyledi. Denizli’nin yıllık 3 milyar dolara yaklaşan ihracatı ile Türkiye’nin kalkınmasına ciddi katkı sağladığını belirten milletvekili Uçar, “1980 yılında Türkiye’nin yaptığı toplam ihracatın daha fazlasını Denizli bugün tek başına yapıyor. Denizli, tekstil sektöründe, özellikle uzmanlaştığı havlu, bornoz alanında üretim ve satışları ile son yıllarda dünya ölçeğinde ilk sıralarda yer almış, bu alanda işini dünyada en iyi yapan bir endüstri konumuna gelmiştir. Türkiye’de en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Denizli 8. sıradadır. 10 ve 10’un üzerinde işçi çalıştıran firma sayısı 3 bin 253, ihracatçı firma sayısı 840’tır. SGK’Iı çalışan işçi sayısı eylül ayı itibari ile 189 bin 514, kadın istihdamında yüzde 31 ile Türkiye’de 2.sıradadır. 6 organize sanayisi bölgesi bulunmakta olup deri ve mermer organize sanayi bölgeleri yakında faaliyete geçecektir. Yine Türkiye’de ilk ve tek organize sera bölgesi jeotermal kaynakların da avantajıyla ilimizde faaliyete geçmiştir” dedi. 
Beş ana sektör
Denizli ekonomisinin temelini oluşturan ana sektörlerin sanayi, tarım, hayvancılık, madencilik ve turizm olduğunu belirten Uçar “Tarımda 376 bin 738 hektar olan tarım alanın 51 bin 700 hektarında toplulaştırma işlemi tamamlanmış olup 51 bin hektarlık alanda devam etmektedir. Yine tarım alanlarının 166 bin hektarı sulanmakta 28 bin hektarlık alanda inşaat çalışmaları devam etmektedir. Tarımsal üretimde üzüm, nar, kiraz, tütün, buğday, elma, leblebi, kekik, domates, ay çekirdeği, ceviz ihracat kaleminde önemli yer tutmaktadır. İlimizden 87 çeşit tarım ürünü 83 ayrı ülkeye ihraç edilmektedir. Bugün Türkiye’de leblebi üretiminin yüzde 70’ini Serinhisar ve Tavas ilçeleri başta olmak üzere Denizli sağlamaktadır. Hayvancılıkta Denizli bölgesel bir merkez konumuna geldi. 2002 yılında 75 bin civarında olan büyükbaş hayvan sayısı 250 bine, 300 bin civarında olan küçükbaş hayvan sayısının ise 700 bine ulaştı. ” diye konuştu. 
Denizli 5. sırada
Türkiye’nin 2. büyük mermer havzasının Denizli’de olduğunu, özellikle traverten mermer de dünyanın dört bir yanından talep geldiğini hatırlatan Uçar, “Denizli sahip olduğu eşsiz tabiat harikası Pamukkale sayesinde turizmde önemli bir merkezdir. İç ve dış turizme 12 ay hizmet veren ilimiz en çok turist çeken iller sıralamasında 5.sıradadır. Yıllık 2 milyon turist Pamukkale ve Laodikya’yı ziyaret etmektedir.  Jeotermal kaynak bakımından Türkiye’nin en büyük rezervi ilimizde olup elektrik üretiminde ciddi yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Jeotermal seracılıkta ve termal sağlık turizminde büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Ulaştırmaya baktığımız zaman 2003 yılına kadar 65 kilometre olan bölünmüş yola 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 236 kilometre ilave edilerek 301 kilometreye ulaşmıştır. Demiryolunda ise 150 yıllık maziye sahip Denizli- İzmir demiryolu yenilenmiş ve modern ulaşım başlamıştır. Denizli – İstanbul demiryolunda ise yenilenme çalışmaları son aşamadadır” dedi. Denizli’nin eğitimde da başarılı bir kent olduğunu belirten Uçar, Pamukkale Üniversitesi’nin 13 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokulu ile 45 bin öğrenciye eğitim verdiğini sözlerine ekledi.