SAMSUN (CİHAN)- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, "Darbe suçuyla yargılananların milletvekili olabilmelerinin önü açılırken, silah ruhsatı almaya öncelikli meslek sahiplerinin silah vesikası alamaması haksızlıktır çifte standarttır." eleştirisinde bulundu.
Özgenç, yaptığı yazılı bazın açıklamasında bu durumun Anayasa'nın 10. maddesinde belirtilen Kanun önünde Eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekti. Özgenç, "Yazılı ve görsel basına yansıyan haberlere göre, silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma; Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme; devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etmek suçundan tutuklu yargılananların milletvekili adayı olarak gösterilip mazbatalarını alabilmelerine bir engel yokken, teröre bulaşmamış, devlet malına zarar vermemiş, ülkeye maddi kaynak sağlamış kişilerin sadece sıradan davalardan dolayı mahkumiyet ve para cezası almış işletme sahiplerinin silah vesikası alamaması haksızlıktır, çifte standarttır, eşitlik ilkesine aykırıdır." dedi.
Başkan Özgenç açıklamasında şunlara yer verdi: "12 Haziran seçimlerinde haklarında açılmış davalardan tutuklu bulunan kişilerin farklı partilerden aday gösterilen Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının kesin hükümle mahkum olmadıkları için YSK tarafından seçimlere katılmasına onay verilerek milletvekili seçilebiliyor. Tutuklu bulunan şahısları aday gösteren partiler ve oluşumlar da tutukluların serbest bırakılması için sanıkların ceza almadıklarını öne sürüp Meclis'te yemin krizi çıkarmakta oldukları görülmektedir. Bu gayretkeş çalışmalar halkın gözü önünde cereyan etmektedir. Tutuklu bulunanlara milletvekili mazbatası verilirken, işletme sahiplerine silah vesikası verilmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz." CİHAN