Şırnak'ın Uludere ilçesinde görev yaparken kaybettiği eşinin ardından "Hakkını helal et aşkım" diye gözyaşı dökerek Türkiye'yi ağlatan Kaymakam Cemil Öztürk, Aydın'ın Buharkent ilçesine atandı.
Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün öğretmen eşi Özlem Kıyak Öztürk (27), 15 Aralık Cumartesi tarihinde Uludere Devlet Hastanesi'nden ambulansla Bağlıca Taburu'na, oradan da askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, Öztürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Öztürk'ün cenazesi, Denizli'de Servergazi Mezarlığı'nda toprağa verilmişti. 2006 yılında Kaymakam Cemil Öztürk ile evlenen ve Ayliz adında bir kız çocuğu annesi olan Özlem Kıyak Öztürk'ün vefatı ailesini, yakınlarını ve Denizlilileri yasa boğmuştu. Cenaze namazı sırasında Kaymakam Öztürk sürekli gözyaşı dökerken, imamın "Haklarınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna cevabı ise herkesi ağlatmıştı. İmamın sorusuna bağırarak "Hakkını helal et aşkım" diyerek cevap veren Kaymakam Cemil Öztürk, daha sonra gözyaşları içinde dua etmişti.
Kaymakam Cemil Öztürk, Aydın'ın Denizli'ye sınır komşusu ilçesi Buharkent'e tayin olmasıyla Denizli'nin Servergazi Mezarlığı'nda toprağa verdiği eşi Özlem Kıyak Öztürk’e yakınlaşmış oldu.
CEMİL ÖZTÜRK KİMDİR?
1980 yılında Ankara-Çubuk’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 2003 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Sosyal bilimler fakültesi Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan Kaymakam Cemil Öztürk, meslek yaşamına 2004 yılında Maliye Bakanlığı Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı.
İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2005 yılında Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 2006 yılında İngilizce öğretmeni Özlem Kıyak ile hayatını birleştirdi. Ayliz adında bir kızı olan kaymakam Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle gönderildiği İngiltere’de yabancı dil eğitimi yanında İngiliz Yönetim Sistemi üzerine çalışmalarda bulundu.
Denizli-Beyağaç ve Manisa-Köprübaşı ilçelerinde kaymakam vekilliğinde bulunan Kaymakam Öztürk, 2008-2010 tarihleri arasında Antalya-Gündoğmuş ilçesinde 2010-2012 tarihleri arasında Sivas ili Altınyayla ilçesinde Kaymakamlık görevini yürütmüştür. Kaymakam Cemil Öztürk 29 Ağustos 2012 tarihinde başladığı Uludere Kaymakamlığı görevinden 20 Temmuz 2013 yılı Kaymakamlar Kararnamesi ile Aydın’ın Buharkent ilçesine atandı.