Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Beldesinde fabrika binalarının yapımı tamamlanan çevre düzenlemelerinde ise son aşamaya gelinen Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üretime geçmeye hazırlanıyor. 
Şu an mevcut tabakhane’de bulunan işletmelerden yüzde 30’unun yeni üretim yerlerine geçmeye başladığı Denizli Deri İhtisas OSB, tamamlanan arıtma tesisi, üretim merkezleri ve makine ekipmanları ile Türkiye’nin en modern Deri İhtisas OSB’si olacak. Bir kısmının bu ay içinde bir kısmının da gelecek ayın ilk haftalarında hayata geçmesi planlanan fabrikalarla hayat bulacak olan Deri İhtisas OSB, Denizli’deki deri sanayicilerini bir arada toplayacak. Yapımı tamamlanan Deri İhtisas OSB’de yerinde incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Demir, yetkililerden bilgi aldı. Deri İhtisas OSB inceleme gezisine, Vali Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran katıldı. Kaklık Deri İhtisas OSB’ye düzenlenen inceleme gezisinde Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran, Vali Demir’e Deri OSB’nin son durumu hakkında bilgiler verdi. Arıtma tesisinin tamamlandığını anlatan Güran, şu an itibari ile inşaatı tamamlanan fabrikalara makine montajlarının yapıldığını, bu ay içinde bir kısmının üretime geçeceğini, gelecek ayın ilk haftalarında ise diğer firmaların bölgeye geçiş yaparak üretim yapmaya başlayacaklarını söyledi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, amaçlarının Denizli’nin karakteristik ana sektörlerinden biri olan ve ülke kösele üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren dericilik sektörünün Denizli’de çağın gereklerine daha uygun hale getirilmesi olduğunu belirterek, ‘’Çevre illerde bulunan işletmelerin de bu bölgeye yatırım yapmaları için teşvik edilmesi gerekirtti. Türkiye’nin insan sağlığını ve iş güvenliğini ön planda tutan en modern deri işleme tesislerinin bu bölgede olması da bizim için sevindiricidir. GEKA’nın bugüne kadar bölgeye yatırım yapmak isteyen işletmelere ‘Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı’ kapsamında toplam 3,3 Milyon TL tutarındaki 9 proje karşılığında toplam 1.6 milyon TL gibi önemli oranlarda desteklerde bulunması da bizim için önemlidir’’ dedi.