Çocuklarla bir araya gelerek, onlarla çeşitli oyunlar oynayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  “Çocuklarımızın sanal dünyada değil gerçek dünyada arkadaşlıklar kurmalarına yardımcı olmak için bu organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye’nin en geniş katılımlı Çocuk Şenliği sürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'nda bir süre önce başlayan şenlikte sabah ve öğlen olmak üzere her gün iki farklı grup, okullarından otobüslerle alınarak şenlik alanına getiriliyor. Burada animatörler eşliğinde eğlenen çocuklar çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayarak arkadaşlarıyla bir araya geliyor. Oyunların yanında şişme oyun parklarında da eğlenme imkanı bulan onbinlerce çocuk gönüllerince eğleniyor. Fırsat buldukça çocukların eğlencesine ortak olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, onlarla ip çekme, can gibi şenlik alanındaki çeşitli oyunları oynayarak birlikte vakit geçiriyor. “Çocuklarımız bizim her şeyimiz, bizim gözbebeğimiz” diyen Başkan Zolan, nisan ayında başlayan ve mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan Çocuk Şenliği ile Denizli merkez ve tüm ilçelerdeki çocukların hoşça vakit geçirebileceği ve birbirleriyle kaynaşabileceği güzel bir alan hazırladıklarını söyledi.
 
ÇOCUKAR GELENEKSEL OYUNLARI OYNUYOR


Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun ötesinde çocuklarımız unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı bu şenliklerde oynama fırsatı buluyor. Onları bilgisayar başından alarak arkadaşlarıyla oynayabilmelerini sağlamaya, enerjilerini böyle bir ortamda harcamalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın sanal dünyada değil gerçek dünyada arkadaşlıklar kurmalarına yardımcı olmak için bu organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz. Etkinliğimiz Türkiye’nin en büyük çocuk şenliğidir. Şenlik kapsamında toplam 65 bin çocuğumuz buraya gelecek ve eğlenecek.” Şimdiye kadar 35 bin çocuğu ağırladıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Çocuklarımızı burada geleneksel oyunlarımızla ve arkadaşlarıyla buluşturduk. Artık odalarında tek başına değil sosyal bir ortamda arkadaşlarıyla birlikte zaman geçiren ve mutlu olan çocuklarımız var” dedi.
 
“GELECEĞİ DE PLANLIYORUZ"

Başkan Zolan, “Çocuklarımız neşeli, keyifleri yerinde ve şenliğimizin devamını istiyorlar. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gelenekselleşen çocuk şenliğimizi her yıl sürdüreceğiz. Ben burada okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bilsinler ki çocuklarımız burada akşama kadar çok keyifli vakit geçiriyorlar ve enerjilerini atıyorlar” diye konuştu. Sadece bugünü değil geleceği de planladıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Gelecekte de çocuklarımızın, gençlerimizin, insanımızın çok güzel bir Denizli’de, dünyada parmakla gösterilen bir kentte yaşamalarını arzu ediyoruz. Bugün Denizlimiz çok güzel. Denizlimizi örnek alınan bir kent haline getirdik. Çocuklarımız Denizlili olmaktan, bu kentte yaşamaktan gurur duysun istiyoruz. Onlar için her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceğiz.”