Denizli Belediyesi’nin başlattığı üstyapı çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılan Denizli horozu heykeli, camdan yapılmış şekliyle yeni yerine törenle konuldu.
Denizli Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı üstyapı çalışmalarının ardından Delikliçınar Meydanı’nda bulunan Denizli Horozu heykeli kaldırmıştı. Denizli Belediyesi, yeni yapılacak horoz heykelinin hangi maddeden yapılacağı ile ilgili internet sitesinde bir anket yayınlamış ve vatandaşlar yeni horoz heykelinin camdan yapılmasını istemişti.
Geçtiğimiz yıldan bu yana büyük bir titizlikle hazırlanan Türkiye’nin en büyük cam horoz heykeli düzenlenen törenle açıldı. Denizli Belediyesi önündeki törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve yüzlerce Denizlili katıldı.
Tören öncesi vatandaşlar camdan yapılan heykeli büyük bir dikkatle incelerken, horoz heykelinin altında bulunan ve Pamukkale travertenleri gibi yapılan beyaz sütunlar büyük ilgi gördü.
Törende konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin tüm dünyada bilinen bir sembolü olduğunu ve bu sembolün de horoz olduğunu belirterek, "Denizli horozu cüssesiyle sesiyle tüm dünyada biliniyor. Antik kazılarda bile yüzyıllar öncesinden bu bölgede horozun olduğu biliniyor. Denizlili vatandaşlar bir horoz heykeli olmasını istedi. Ancak bu horoz heykelinin eskisinden daha güzel olmasını istedik. Heykelin daha iyisi için çalışma başlattık. Heykelin yine aynı yere yapmak için de mesai harcadık" dedi.

"EN GÜZEL VE EN ZORU OLAN CAMDAN HOROZ HEYKELİ YAPTIK"

Denizli horozunun camdan yapılmasının hiç kolay olmadığını ifade eden Başkan Zolan, "Eğer horoz heykeli bronzdan, travertenden yapmak kolaydı. Ancak ankette en güzel olan ve en zor olan cam seçildi. Bize de bunu yapmak kaldı. Biz Türkiye’nin en büyük cam heykelini yaptık. Bunu Denizli’de yaptığımız için çok mutluyuz. Denizli’ye ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.
Denizlili vatandaşlar ise horoz heykelinin çok güzel olduğunu belirterek, camdan yapılmasının doğru karar olduğunu söylediler.
Konuşmaların ardından Denizli protokolü, heykelin üstündeki siyah örtüyü kaldırarak açılışını gerçekleştirdi. Denizlili vatandaşlar heykelin açılmasının ardından uzun süre alkışlarken, bir çok vatandaş da camdan yapılan horoz heykelinin fotoğrafını çekti.