Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “İl Özel İdaresi’nin kanundan aldığı güçle kendini yenilemesi ile birlikte Türkiye’de ilkleri kentimizde yaşıyoruz. İl Özel İdaremizin bir projesi olan ve köyde yaşayan insanlarımızın gelir düzeylerinin arttırılmasına yönelik ‘Her Köye Bir Gölet’ projesinin 50 milyon liralık ödeneği Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından aktarıldı. İhalelerinden, yapımına göletler kullanıma geçene kadar her şeyden özel idaremiz sorumlu olacak. Böyle bir çalışmanın başka hiçbir yerde örneği yok” diye konuştu. İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı bütçesinin 86 milyon lira olarak oy birliği ile kabul edilmesinin ardından il genel meclisi üyeleri Kınıklı Polisevi’nde düzenlenen geleneksel bütçe yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Vali Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, daire müdürleri, meclis üyeleri, il özel idaresi çalışanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, 2011 programında yer alan 1150 projeden 908’inin bitirildiğini, devam eden 169 projenin bitme aşamasında olduğunu yüzde 84 fiziki gerçekleşme sağlandığını söyledi.

Bütçe yüzde 46 büyüdü

59 milyon lira olarak belirlenen 2011 yılı bütçesinin yüzde 90’nın üzerinde gerçekleştiğini, yüzde 46’lık artışla 2012 bütçesinin 86 milyon lira olarak meclis üyelerinin oyları ile kabul edildiğini anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’de, yapılacak çalışmaların hepsini masa başında değil, arazide yerinde görerek planladıklarını söyledi. 2004’te 19 bin 500 liralık bütçe ile hizmet veren il özel idaresinin 86 milyonluk bütçesi ile Ege’nin vizyon kenti Denizli’de, vizyon köyler oluşturacağına dikkat çeken Gürlesin, “Mecliste iktidarıyla, muhalefetiyle tam bir uyum içinde çalıştık. Alınan kararların büyük bölümü oy birliği ile alınmış kararlardır. Türkiye’ye örnek projelerimiz 2012’de de devam edecek. Yolu, içme suyu, kanalizasyonu olmayan köyümüz kalmadı. Şimdi köy sakinlerimizin ekonomik seviyelerinin daha da yükseltilmesi için hazırladığımız projelerimizi hayata geçireceğiz. Yeni yılda 18 milyon lira borçlanarak araç parkurumuzu yenileyeceğiz, büyükşehire doğru giden ilimize yakışır hizmet binamızı yapacağız” diye konuştu.

Çalışmalar söz olsun diye yapılmıyor

Denizli’nin Türkiye ve Ege için önemli bir kent olduğunu, avantajları da fazla olan kentte yerel çalışmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Vali Demir, “İl Özel idaremizde çalışmalar söz olsun diye değil, parmak kaldırıp indirerek değil, meclis üyelerimiz kendi görüşlerini de katarak maddeleri gündeme aldırtarak çalışıyor. 2012 yılı bütçesi hazırlanırken de ilgili tüm daire müdürleri gelerek meclis üyelerine sunum yaptılar. Yapılan çalışmalarla ve alınan kararlarla şehrin gelişiminde il özel idaresinin var olduğu gösterildi. İl Özel İdareleri artık sadece bütçe yapan değil, kanundan aldığı güçle devlet adına yatırım yapan ihale takip eden, ihale yapan bur kurum haline geldi. Merkezdeki tüm kamu çalışmaları il özel idaresi tarafından yapılıyor. Türkiye’de örneği olmayan çalışmaları da ilimizde yapıyoruz. Her Köye Bir Gölet Projemizin ödeneği bakanlığımız tarafından il özel idaremize gönderildi. 19 antik kente sahip Denizli turizmde çok farklı yerde. 30 dereceden 210 dereceye kadar sıcak termal su kaynaklarıyla Denizli bölgede lider. Ancak bu kadar sıcak suya rağmen sadece 500 dekar seramız var. Bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yatırımcı daire müdürlerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi.