Haberdenizli.com

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 70. Yılı kapsamında 10-11 Aralık 2018 tarihlerinde Denizli Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye ve Avrupa yapımı filmler sinemaseverler ile buluştu. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cillov, Türkiye’nin 21 ilinde yapılan etkinliğin bir parçası olarak insana hakları konusunu çok önemsediklerini ve sadece bir güne sığmaması gerektiğini ifade etti. İnsan Hakları konusunda çok daha iyi günleri görmeyi umut ettiğini belirtti.

Türkiye Ve Avrupa Yapımı Filmler Sinemaseverler İle Buluştu

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan konuşmasında, insanın doğmakla elde ettiği hakları yaşamı boyunca koruma çabası içinde olduğunu ve hala hak ihlallerinin dünyada birçok noktada devam ettiğini söyledi. Herkesin insan hakları konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden İlhan, çocuklara yaşanılabilir bir dünya bırakmak için var olan kaynakların insanların sağlığı ve mutluluğu için harcanmasını umut ettiğini dile getirdi.

Türkiye Ve Avrupa Yapımı Filmler Sinemaseverler İle Buluştu

Etkinliğin ilk günü gösterilen filmlerden “Müzikli Bir Hikaye”nin Yönetmeni Jale İncekol söyleşide izleyiciler ile buluştu. Filmin etkileyici hikayesini katılımcılar ile paylaşan İncekol, insan hakları konusunda düşüncelerini aktarırken geleceğe dair umutlarını ve projelerini anlattı.

Etkinliğin sonunda düzenlenen kokteyle de katılan başarılı yönetmen izleyicilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğin ikinci günü Türkiye ve Avrupa yapımı filmlerin gösterimi ile sona erdi.

Türkiye Ve Avrupa Yapımı Filmler Sinemaseverler İle Buluştu