HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi, eşi benzeri görülmemiş bir organizasyon ile 50-75 yaş arasındaki Denizlili vatandaşları  Bursa ve Çanakkale'ye götürüyor.  Türkiye'de daha önce bu kadar büyük bir gezi organizasyonu yapılmadığı belirtilirken haftada 2 kafile, toplam 20 otobüs, 900 kişi, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkentlerinden olan Bursa'yı ziyaret ediyor.

İlk Durak Osmanlı Başkenti Bursa

İlk kafile geçtiğimiz Çarşamba günü yola çıkarken,  ikinci kafilede 10 otobüsle, toplam 450 kişi ile dün akşam saatlerinde Denizli'den hareket etti. Gezini ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Çanakkale ve Erdek’de konaklandıktan sonra gezinin ikinci gününde, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. Eceabat’tan Çanakkale’ye dönüşün ardından Truva Antik Kenti ziyaret edilerek Denizli’ye geri dönüş yapılacak.

KAFİLEYİ BAŞKAN ZOLAN  UĞURLADI

Geziye katılan vatandaşları tek tek yolcu eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Allah kazasız belasız gitmeyi nasip eylesin. Bu ülkenin bedelinin ödendiği yere gidiyorsunuz. Orada dedelerimiz bizler huzurlu yaşayalım diye canını kanını verdi. Onları ziyaret etmek çok önemli. Bol bol dua edin, Şehitlerimize, ecdadımıza  bizden selam söyleyin.  Allah ziyaretlerinizi şimdiden kabul eylesin. Osmanlı'nın başkenti Bursa'da tarihimizi göreceksiniz. Tekrar yolunuz açık olsun." İfadelerini kullandı. 

Başkan Zolan geziye katılan 10 otobüse de binerek 450 vatandaşı tek tek uğurladı.