CHP’nin il kongresi öncesi, ilçe başkanlık seçimlerini takip eden Basmacı, dün  Buldan’daydı. Baklan ilçe seçimlerinin ertelenmesi nedeniyle CHP,  ilk seçimini Buldan’da gerçekleştirdi. CHP Buldan ilçe seçimini, tek liste ile seçimlere giren Musa Ünsal kazandı, güven tazeledi.

CHP’nin ilçe seçim takviminin planlanan şekilde devam ettirileceğini kaydeden CHP Milletvekili Melike Basmacı, Buldan’daki kongrede yaptığı konuşmada partilileri, sağduyulu olmaya ve teşkilat için örgütlenmeye çağırdı.

Basmacı, “CHP ilçe kongrelerimizden güçlenerek çıkacaktır. Parti içi demokrasinin en güzel göstergesi olan ilçe kongrelerimizin ardından il kongremizi yapacağız. Bir sonraki seçimlere hep birlikte bugünden başlayarak, teşkilatımızı hazırlayacağız. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıp, partililerimizle, vatandaşlarımızla daha sıkı diyalog kuracağız. Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisini ilk genel seçimde hep birlikte iktidara taşıyacağız. Buna mecburuz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Cumhuriyetin buna ihtiyacı var. Demokrasinin buna ihtiyacı. Türkiye’de yaşayanların CHP’ye ihtiyacı var. 
Bu seçimlerde AKP, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyelerini kullanarak oy toplamışlardır. İnsanları iş, aş vaatleriyle kandırarak oy toplamışlardır. Bugün Mecliste vatandaşın hakkını savunacak tek parti CHP’dir. CHP li olmak büyük bir onurdur. CHP ulu bir çınar, kökleri de Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit’tir. Yaşanacak bir Türkiye için mücadeleye devam. Kongrelerimizin partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Buldan Kongresinde partililerce yoğun sevgiyle karşılanan CHP Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, fırsat buldukça tüm ilçe kongrelerine katılacaklarını söylediler.