Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "Girişimci Kadınlar Zirvesi" nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinden gelen kadınlar Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programda ağırlandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda girişimci kadınlar Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile Pamukkale'yi ziyaret etti. Doğa harikası Bağbaşı Yaylası'na teleferik ile çıkan konuklar 1400 metre rakımdaki kompleks projeye hayran kaldı. Bağbaşı Yaylası'nda bol bol hatıra fotoğrafı çektiren girişimci kadınlar daha sonra Pamukkale'yi ziyaret etti. Girişimci Kadınlar öğle yemeğinde ise Denizli Büyükşehir  Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya geldi. Denizli'ye hayran kalan kadınlar, Başkan Zolan'a yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. 

Denizli, kadın istihdam oranının en yüksek olduğu il

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli kendi özelinde çalışkan insanların olduğu bir şehir. Tükettiğinden daha fazla üretir, satın aldığından daha fazla satar ve dış ticarete baktığımızda hep ithal ettiğinden fazlasını ihraç eder. Şehrimizin bu çalışkanlığı ülkemize de örnek olacaktır" dedi. Başkan Zolan, "Bizim için en değerli varlık çalışan, üreten değerli insanlarımızdır. Denizli ahilik kültürünü benimsemiş olan bir şehirdir. Şehrimizde çalışma hayatı ahilik kültürü üzerine kurulmuş, kadınlarımız da girişimcilik anlamında büyük katkılar ortaya koymuştur" dedi. 
 
Kadınlarımızın katkısı çok büyüktür

Türkiye'nin 81 ilinden gelen girişimci kadınların Denizli'de bulunmalarının önemli olduğunun altını çizen Başkan Zolan, şunları söyledi: "Sizlerin gelişi ile bu girişimcilik ruhunun daha da artmasını istiyoruz. Eğer bir toplumda kadın bir işi yapmaya karar verdiyse başarılamayacak hiçbir şey yoktur.

Bugün geldiğimiz noktada kadınlarımızın katkısı çok büyüktür. Denizli'de kadın istihdamı oranına bakıldığında Türkiye'de ilk sırada yer alır." Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki 1 milyon kişiye hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli'nin güzelliklerini ailelerinizle birlikte görmeniz için sizleri tekrar burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız" ifadelerini kullandı.