İşte İngiliz Daily Mail Gazetesi bundan yola çıkarak tatile gitmeyi düşünen kadınlar için riskli olabilecek ülkelerin bulunduğu bir liste yayımladı.

Bu listede son aylarda otobüste toplu tecavüz, ağaca asılma, tecavüz edilip gömülme gibi olayların yaşandığı Hindistan birinci, çeteler ve tacizci polislerin çoğunlukta olduğu, tecavüz vakalarının 2009’dan bu yana yüzde 157 artış gösterdiği Brezilya ikinci sırada yer aldı. Bu listenin üçüncü sırasında ise bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürülen Özgecan Aslan örnek gösterilerek Türkiye yer aldı.

Gazeteye göre en riskli diğer ülkeler sırasıyla Tayland, Mısır, Kolombiya, Güney Afrika, Fas, Meksika ve Fas. Öte yandan Londra merkezli uluslararası online anket şirketi YouGov, dünya genelinde yaptığı son anketle kadınlar için en güvensiz başkentleri belirledi. Bu ankete göre ise dünya genelinde kadınlar için en tehlikeli 15 başkent şöyle sıralanıyor: Bogota (Kolombiya), Mexico City (Meksika), Lima (Peru), Yeni Delhi (Hindistan), Jakarta (Endonezya), Buenos Aires (Arjantin), Kuala Lumpur (Malezya), Bangkok (Tayland), Moskova (Rusya), Manila (Filipinler), Paris (Fransa), Seul (Güney Kore), Londra (İngiltere), Pekin (Çin), Tokyo (Japonya).