Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu adına Mehmet Hikmet Çelikkol mesajında şu sözlere yer verdi;

"15 temmuz 2016 tarihinde bir grup vatan düşmanının gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi halkın, iktidar ve muhalefetin karşı koyması, direnmesi, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Muhalefet Liderleri ve o gece TBMM çatısı altında bulunan tüm milletvekillerinin direnişleri ve bütünleşmeleri darbe girişimini engellemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir tehlike atlatmıştır. Bu uğurda canını verenleri rahmetle anıyor, karşı koyanlara da şükranlarımızı sunuyoruz.
Can gözetmeden halkın üzerine ateş açan, elinde bulunan silah donanımları ile bir çok vatandaşı katleden ve yaralayan kişileri Türk ordusundan ayırıyor ve bunları asker değil terörist olarak nitelendiriyoruz. Unutmayalım ki yıllarca vatanı için can veren, vatan için her türlü fedakarlığa katlanan Türkiye Cumhuriyetinin ordusu için de yuvalanan bu terörist grubu gerçek Türk ordusundan ayırmak ve karıştırmamak gerekmektedir.

Başarısız darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensuplarını lanetliyoruz. Suçluların, Türkiye Cumhuriyeti adalet sistemi içerisinde en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bundan sonra bu tür teşebbüste bulunacaklara iyi bir ders olmasını istiyoruz.

Ülkemizin, bir daha böyle bir felakete uğramaması dileği ile derneğe mensup tüm meslektaşlarım adına geçmiş olsun diyoruz." dedi.