AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Maalesef devletin ve milletin emanet ettiği silahları, milletin üzerine doğrultan, kendi meclisini,kendi kurumlarını bombalayan kendi vatandaşına kurşun sıkan bu gözü dönmüş caniler, terör örgütlerinden daha adi bir şekilde marifetlerini ortaya koymuşlardır. Devleti ve milletiyle elele veren Türkiye bu darbe girişimini akamete uğratmıştır. Milletimiz meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasimize sahip çıkmışlardır. Bütün gece boyunca meydanları dolduranlar, demokrasimizin "isimsiz kahramanları"dır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İl Başkanı Filiz; “Türk Askeri milletin verdiği vergilerle alınan uçaklarla, silahlarla kendi milletinin polisine, askerine, vatandaşına kurşun atmaz, bomba atmaz. Bu asiler, bunların hepsinin hesabını en kısa zamanda yargının önüne çıkarak verecekler. Memlekete bu kötü akşamı yaşatanlar, Türkiye'nin enerjisini heder etmeye çalışanlar hak ettikleri cezaya maruz kalacaklar. Sevindirici olan bu kalkışma TSK’nın emir komuta hiyerarşisi ile olan bir kalkışma değil, TSK içindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır.  Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime prim vermeyen komutanlarımızı ve subaylarımızı tebrik ediyorum " değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Filiz sözlerine “Hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle şükranla anıyorum. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum” diyerek son verdi.