Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Türk Ocakları tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türk Tefekkür Dünyası Bilgi Şöleni” başladı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki şölenin açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türk Ocakları eski Genel Başkanı Nuri Gürgür, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Bilgi Şöleni Düzenleme Kurulu Başkanı olan PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, düşünce sığlığının yaşandığı günümüzde tefekkür dünyasının engin iklimini hatırlamak istediklerini söyledi. Eski Genel Başkan Gürgür de tefekkürün insan zekâsının akli melekelerinin dini ve fikri birikiminin neticesi olduğunu belirterek, “Nitelikli ve yüksek tefekkür, bilimsel gelişmelerin olmasını, medeniyetlerin vücuda gelmesini sağlayan temel faktördür. Bunlar olmasaydı, insanlık var olamazdı. Tefekkür, insanlık için pusula ve deniz feneri mesabesinde işlev görmektedir.” dedi. Şölenin Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonuna uygun olarak düzenlendiğini belirten Rektör Bağcı ise, “Bizi biz yapan değerlerimiz, saygın bilimadamları tarafından ortaya konmaya çalışılacaktır.” şeklinde konuştu.

İki gün sürecek şölende, üç salonda toplam 19 oturum yapılacak, 78 tebliğ sunulacak. Şölene 90 bilimadamı, tebliğli veya oturum başkanı olarak katılacak.