Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi tarafından sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunları ele almak amacıyla işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantı düzenledi. DEDA düğün salonunda gerçekleştirilen   toplantıya,  Türk Sağlık sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Merkez yöneticileri, Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Ergun Kırlı, TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol, ve işyeri temsilcileri katıldı.    

“KAZANIMLAR ANCAK MÜCADELEYLE ELDE EDİLİR” 
Toplantıda konuşan  Genel Başkan Önder Kahveci, kazanımların ancak mücadeleyle elde edilebileceğini belirterek, “Toplu görüşmelerde biz sabahlara kadar müzakere ederdik. Kararlı bir şekilde mücadele verirdik. Böyle bir mücadele sonucunda da ilk önce 40+40 sonra 80+80 diye başlayan, 375 sayılı KHK ile karar altına ve bu gün maaşlarla peşin ödenen adına denge tazminatı denilen uygulama bizim kazanımımızdır. Sözleşmelilere kadro verilmesi; tüm çalışanlar sözleşmeli olmalı, devlet memurluğu güvencesi ortadan kaldırılmalıdır diyen yandaşların değil, uzun bir hukuki mücadele, sürekli eylem ve etkinliklerle kamuoyu gündeminde tutan bizim başarımızdır" dedi.

“ İKİ YILIMIZI HEBA ETTİLER”
Mücadele vermeyenlerin toplu sözleşmelerde kamu çalışanlarının 2 yılını heba ettiğine dikkat çeken Kahveci "Hükümetin 2014 yılı için önerdiği 3+3 zammı beğenmeyip bu teklifi memuru alanlara davet etmek olarak değerlendiren malum sendika, ne olduysa kimden talimat aldıysa toplu pazarlığın bir aylık sürecini değerlendirmeden, altıncı gününde 2014 yılı için sadece 123 TL zamma ikna olmuştur. Bunlar kamu çalışanlarının iki yılını heba etmişlerdir. Enflasyon farkını bile hesap etmeyen yandaş tavrı yüzünden 2014 yılında memur enflasyon farkı altında ezilmektedir. Şimdi Kamu çalışanları testiyi kıranla testiyi taşıyanları ayırt etmelidir. Toplu sözleşme emanetini ehline yani Türkiye Kamu-Sen'e, Türk Sağlık-Sen'e verilmelidir" şeklinde konuştu.
 
 “GERİYE GİDİŞ VAR”
Sağlık çalışanlarının haklarında geriye gidişin yaşandığına dikkat çeken Kahveci "Sağlık çalışanlarının günden güne ekonomik, mali ve özlük haklarında geriye doğru bir gidiş var. Sağlık çalışanları emekliliklerinde gelirlerinin ciddi bir azalma yaşanıyor. Sağlık çalışanları ekonomik kaygılarla emekli olamıyor. Çözüm için döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır. Hizmetlilere memur kadrosu verilmelidir. Tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır. Nöbet ücretlerinden döner sermaye ödemelerine kadar yaygınlaşan adaletsiz uygulamalara bir son verilmelidir" dedi.
Genel Başkan Kahveci işyeri temsilcileri toplantısı öncesinde Denizli’deki bazı kamu kuruluşlarını ziyaret ederek  çalışanlarla bir araya geldi. İdarecilerle görüşmeler yaptı. MESUT GÜLER