HABERDENİZLİ.COM

Karahan mesajında, Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir Millettir.

Her anlamda gelişip büyüyerek 2023 hedeflerine kararlı adımlarla hızla koşan ülkemizin bu koşusu, 2016 yılının 15 Temmuz'unda alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan Türk ve Müslüman coğrafya parçalanmak istenmiştir. 

Karahan, Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına engelleyerek ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Hacı Bayram-ı Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen bu toprağın evlatları darbe girişimine karşı istiklali ve istikbali için direnerek, günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak, hain darbecilere geçit vermeyeceğini, Cumhuriyetimizin kazanımları olan demokrasi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir.
Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.

Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyarak Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden yaşatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin torunları Denizlili vatandaşlarımıza da  bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 
Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ikinci yıldönümünde, başta alçak darbe girişimini engelleyen Kahraman Şehitlerimiz olmak üzere tüm Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.