Zor günler geçiren turizm sektörünün iç turizmle biraz hareketlenmesi adına Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını istediklerini belirten Dernek Başkanı Şen, “Rusya krizi ve Avrupa turizmindeki ciddi düşüş oranları nedeniyle kötü bir sezon geçiren sektörümüz, 9 gün ilan edilebilecek Ramazan Bayramı tatiliyle, iç turizmin olumlu etkilenecektir. 9 günlük tatil hiç olmazsa Ramazan bayramı süresi boyunca turizmcilerin bir nebze umutlanmasına rahatlamasına etki yapacaktır.” Dedi.

Tatil planları yapılmaya başlandı İnsanların bayram tatil için plan yapmaya başladığını ifade eden DENTUROD Başkanı Şen, “Bayram tatili süre şimdiden açıklanmalı. Uzun bayram tatili için insanlar rahat tatil planları yapabilmeli. Turizm tesislerimizde bayram tatili nedeniyle kampanyalarını ve uygun fiyatlarını belirlemeli. Yerli turistlerimizi bayram tatilinde beyaz cennet Pamukkale, kırmızı şifalı suyuyla ünlü Karahayıt’a ve Denizli bölgemizdeki tesislerimize bekliyoruz” dedi.

Turizmciler olarak 9 günlük tatili arzuladıklarını ifade eden Gazi Murat Şen, "Bu sene zor ve sıkıntılı bir yıldan geçiyoruz. İç pazarı canlandıracak her türlü aksiyonun, her türlü uygulamanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu düzenlemenin biran önce yapılması bizim istediğimiz. Tabi ki gerisi hükümetin takdiridir” dedi.

Zekican Şenkaya