Devletin yerli turiste vereceği tatil desteği ile ülke içinde tatil yapmalarının teşvik edilmesinin sektörün geleceği için önemli olduğunu belirten DENTUROD Başkanı Şen, “Beklentilerimizin altında gerçekleşen 2015 yılı Türk turizmi, son yaşanan Rus uçağının düşürülmesi. Rusya dan Türkiye ye ziyaret yapacak Rus vatandaşlarının seyahatlerinin kısıtlanması. Sultanahmet’te yaşanan bombalı saldırı, güney doğuda yaşanan terör eylemleri Türk turizminin 2016 yılında nasıl gerçekleşeceği ile ilgili ciddi bir belirsizlik yaratmaktadır” dedi. 
Etkilenme kaçınılmaz
2016 yılı içinde Pamukkale’nin özellikle yabancı ziyaretçi açısından etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Şen, en kısa zamanda belirsizlik ortamının sona ermesini beklediklerini belirtti. Yabancı turist sayısının azalmasıyla birlikte yerli turistlerin tatillerini ülkemizde geçirmelerinin 54 sektöre can veren turizm sektörünün geleceği için önemli olduğunu anlatan Başkan Şen, “Yerli turistlerin tatillerini ülkemizin çeşitli bölgelerinde geçirmeleri Türkiye de ki istihdamın yüzde 8 ini gerçekleştiren sektörümüz için de çok önemli hale gelmiştir. Devletimizin de 2016 yılı için bireysel emeklilik sistemin deki gibi vatandaşlımıza tatil desteği vermesinin sağlanabilmesi ülkemizde tatil yapmanın teşvik edilmesi tüm sektörü ve çalışanlarını tedarikçilerini bir kriz içine girmesini önleyebilecektir. Gün birlik olma günüdür” dedi
Devlet destek versin
Türkiye’de bireysel emeklilik sisteminde (BES) 6 milyona yakın katılımcı bulunduğunu, devletin BES’e yaptığı yüzde 25’lik destekle sistemin büyümesine katkı sağlandığını hatırlatan Şen, “BES sisteminde bulunan katılımcılara ve mevcut emekli vatandaşlarımıza bir tatil desteği devlet tarafından sağlanırsa bu sağlanan destekte konaklama sektörünün ödeyeceği SSK primlerinden mahsup edilirse hem sektöre katkı sağlanmış olur hem de işsizliğin önlenmesi sağlanır hem da vatandaşlarımızın bu güzel vatanımızda uygun fiyatlarla tatil yapması sağlanmış olur. Biz turizmciler için bu tür destekler ve katkılar çok önemli” dedi.