Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal için vefatının 21. yılında Denizli Delikliçınar Yeni Cami’de mevlid-i şerif okundu, lokma dağıtıldı.
Denizli’de bir dönem beraber çalışmış ve ona hayranlık duyan sevenleri, tarafından organize edilen program vatandaş ilgi gösterdi. Ööle namazı öncesi mevlid-i şerif okundu, dualar edildi. Namaz sonrası ise lokma dağıtıldı. Tertip komitesinden Kızılay Başkanı Habib Yıldız, Özal’ın birleştirici özelliğinin olduğunu, ülkemizin onunla yükselişe geçtiğini söyledi. Yıldız, “Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ektiklerinin meyvelerini şimdi yemeye başladık. Özal gelene kadar Denizli’de ihracat yapabilen çok az insan varken, onunla birlikte binlerce firma Denizli’den ihracat yapmaya başladı. İhracatın yanında telekominikasyon hizmetlerini de unutmamak gerekiyor. Mesela ben normal bir telefonu 9 ton plastik hammadde fiyatına satın alabilmiştim. O zamanlar ekilenlerin meyvesini şimdi yiyoruz.” dedi.
Tertip komitesinden Mahmut Aydoğan, 141, 142 ve 143. maddelerin Özal döneminde kaldırılasıyla vatandaşın rahat bir nefes aldığını söyledi. Aydoğan, “Merhum Özal, dindar ve sivil bir cumhurbaşkanımızdı. Bugünlerde yaşanan olaylar, onun ne kadar ileri görüşlü olduğunu gösteriyor.” dedi.