Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Tunus'un çeşitli şehirlerinden gelen vali yardımcıları ve kaymakamları ağırladı.
Tunus'tan gelen 20 vali yardımcısı ve kaymakam Türkiye'deki iki haftalık ziyaretleri kapsamında Denizli'ye gelerek Denizli Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci'yi ziyaret etti.
Tunus Yerel Kalkınma Direktörü Lotfi Regana önderliğindeki heyet, yaklaşık 1 saat süren görüşme yaptı. Direktör Regana, Türkiye ile Tunus arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'ye geldiklerini kaydederek, ‘"İki ülke dış işleri bakanlıkları arasındaki plan kapsamında, 2 hafta sürecek ziyaret için geldik. Amacımız ilişkileri geliştirip işbirliğini artırmaktır’’ dedi. Denizli'nin şehircilik alanında örnek bir şehir olduğunu ifade eden Lotfi Regana, başta üst yapı ve ana yollar olmak üzere Denizli'nin şehircilikteki bu başarısını her yerde anlatacaklarını söyledi.
Denizli Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Denizli’nin sürekli kendisini yenileyen bir yapısı olduğunu söyledi. Değirmenci, "Geçen yıl şehrimize gelenler bu yıl şehri tanımakta zorlanıyor. Şehircilik anlamında teknolojinin en son geldiği noktayı kullanarak şehrimizi yeniliyoruz. Alt yapı, üst yapı, parkları ve diğer projelerimizle şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bunun yanın da görmenizi istediğimiz Pamukkale, Laodikya gibi antik kentlerimiz ve kültür miraslarımız var. Ziyaretinizde bu mekanları göreceksiniz. İnanıyorum ki ülkenize gittiğinizde bu güzelliklerimizden dostlarına bahsedeceksiniz" şeklinde konuştu.