Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ‘Organ Bağışı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Bayramyeri Meydanı’nda kurulan organ bağışı standını ziyaret etti. Ziyarette İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin’den organ bağışı hakkında bilgi alan Örki, organlarının tamamını bağışlayarak duyarlılık örneği sergiledi.
Çok uzun bir süre önce organlarını bağışladığını ifade eden Örki, “ Tarihini bile hatırlamıyorum. Sonrasında yeni bir sisteme geçildiğini öğrendik. Bu sisteme göre eskiden yapılmış olan bağışçılara ulaşılamayacakmış. Çok hızlı bir şekilde yeniden bağışçıların bilgilerini güncelleyerek bu sistemin harekete geçirilmesi gerekiyor. Şu anda da Denizli’de organlarını bağışlayan 400 kişinin olduğunu öğrendik. Bir önceki rakamı düşündüğümüzde şu anki bağışçı sayısının geçmiş yıllardaki bağışçı sayısının yüzde onuna bile gelmediğini görüyoruz. Bu yüzden hızlı bir şekilde hem teşkilatlarımızı hem de milletimizi harekete geçirme konusunda bir katkımız olur mu düşüncesiyle bugün buraya geldik” dedi.

“ORGAN BAĞIŞIYLA CAN VERELİM”
Barış ve huzur içerisinde yaşayan ülkelerde özellikle organ bağışlarının toplum vicdanını yumuşatan bir konu olduğuna dikkati çeken Örki, “ Organ bağışı bir yönüyle toplum vicdanını harekete geçirmek ve birbirimize yeri ve zamanı geldiğinde vücudumuzdaki organlarımızla fedakarlık yapabileceğimizi göstermenin en kolay yollarından birisidir. Ölüm hepimizin başına gelecektir. Ölüm geldiğinde organlarımızın başka canlarda can olması ve organ nakli bekleyen kişilere hayat vermesiyle organ bağışının çok işlevsel bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Candan cana giden en kıymetli sadakalardan birisi de organ bağışıdır. Bütün toplumumuzu bu hususta hassasiyete davet ediyorum. Eğer bizim de azıcık bir katkımız olduysa ne mutlu bize” şeklinde konuştu.