Hakan Tuzcu ve Arzu Türkdoğan’ın sunumuyla ekranlara gelen “Anadolu’nun Sesi” programının bu haftaki konuğu Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan oldu. Programa ayrıca, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci canlı telefon bağlantısı ile bağlanarak Denizli ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgiler verdiler.

Programda, Denizli’nin üreten ve çalışkan insanların şehri olduğunu söyleyen Vali Abdülkadir Demir, tekstil ağırlıklı olmak üzere ihracatının öne çıktığını vurguladı. Eğitimde de Denizli’nin önemli bir yer edindiğini kaydeden Vali Demir, Sivil Toplum Örgütlerinin geliştiğini, hayırseverlerin yaptığı yardım ve yatırımların gözle görülür durumda olduğunu belirtti. Denizli’de bütün kararların Valilik, Belediye Başkanlığı, Sivil Toplum Örgütü Yöneticileri, Oda Başkanları gibi şehrin yöneticileri ile birlikte aldığına dikkat çeken Vali Abdülkadir Demir, sonuç almak adına bunun önemli olduğunu söyledi.

Denizli turizmi hakkında da bilgiler veren Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin Denizli turizminde önemli bir yer edindiğini söyledi. Denizli turizminin sadece Pamukkale ile sınırlı kalmadığına dikkat çeken Vali Demir, Buldan el dokumaları, Yatağan’da el emeği ile yapılan pala ve bıçak çeşitleri, antik kentler ve mağaralar ile önemli turizm merkezlerinin olduğunu ifade etti. Sağlık turizminin önemine de değinen Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale ve Karahayıt Beldelerinde termal tesislerin bulunduğunu, büyük otellerin ilimizde termal otel yapmak için müracaat ettiklerini sözlerine ekledi.