Trapez saclar, coil coating boyalı ya da boyasız olarak, farklı kalınlık ve formlarda üretilmektedir. Trapez saclar, galvaniz sac ya da alüminyumdan üretilen saclardır. Isı yalıtımsız tek kat ya da trapez arasına ısı yalıtımı serilen çok tabakalı çatı ve duvar uygulamalarında trapez sac kullanımı tercih

edilmektedir.

Trapez Sac Türleri

Trapez sac türleri, tek kat ve iki kat olmak üzere müşterilerin talepleri doğrultusunda sunulmaktadır. Tek kat, ısı yalıtımsız olmaktadır. İki katlı ise ısı yalıtımı niteliği ile özellikle duvar ve çatılarda kullanılmaktadır. En iyi şekilde ısı yalıtımı için iki katlı türler tercih edilmelidir. Çatı uygulamalarında üzerine buhar kesici ile rijit yalıtım katmanı serilmesi daha verimli sonuçlara yol açmaktadır. Membran ise su izolasyonunun sağlanması amacı ile kullanımı tercih edilen malzemeler arasındadır.

Trapez sac türlerinin özellikle iki katlı olanların çatılarda kullanılması son derece pratiktir. Trapez saclar, kolay taşınabilir olduğu için kısa sürede montajların yapılmasını sağlamaktadır. Trapez sacların, çatı veya duvarlarda kullanımları yaygın olmakla birlikte sadece bu alanlar değil sundukları avantajlar itibari ile daha birçok alanda kullanım imkanları mevcuttur.

Trapez Sac Kullanımı Avantajları

Trapez saclar, üzerine buhar kesici ve rijit ısı yalıtım tabakası (EPS, XPS, yüksek yoğunlukta taş yünü) serilip, su izolasyonu için membran He kapatılarak çok tabakalı teras çatıların taşıyıcı alt yüzü uygulamalarına sıklıkla rastlanmaktadır. Trapez sacların avantajlarından biri de kolay taşınabilir olmalarıdır. Kolay taşınabilir olmak, iş süreçlerinin hızlı ve zamandan kazançlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için son derece önemlidir. Trapez saclar, diğer sac ürünlerine nazaran sundukları pratik montaj ile diğer ürünlerden ayrılmakta daha fazla talep görmektedirler.

Kompozit Yapıların Özellikleri

Günümüz yapı teknolojileri alanlarında farklı yapı malzemeleri bir arada kullanılmaktadır. Bu tarz kullanım şekilleri giderek yaygın hale gelmektedir. Kompozit yapıların en önemli nitelikleri çelik ve betonun birlikte kullanımıdır. Dünyada bulunan beton ve çelik kompozit yapılarda esneklik, yüksek gerilme niteliğine haiz çelik ile korozyon direncine sahip, yüksek basınç mukavemetli betonun türlü kombinasyonları uygulanmaktadır. Kompozit yapı yöntemleri sayesinde beton ve çelik olumlu nitelikleri bir araya gelmektedir.

Kompozit yapılarda, çelik taşıyıcılar gerilim gücünü; beton ise basınç gücünü taşımakta buna ek olarak çelik iskeletlerin betonla birleşmesi halinde beton ile çelik bir bütün olarak taşıyıcı güce sahip olmaktadır. Yangınlara karşı da bu sebeple büyük ve etkin bir koruma sağlayabilmeleridir.

Kompozit Yapılarda Trapez Sacın Önemi

Kompozit yapılarda, trapez saclar kompozit bütünlüğün sağlanmasında önemli bir rol üstlenmektedirler. Kompozit döşeme, beton altı trapez sacı, yüksek hadye ve gelişmiş kesit nitelikleri ile çelik ve beton arasında mükemmel bir kompozit bütünlük sağlamaktadırlar. Çelik bina maliyetleri, ciddi oranlarda düşmekte ve yüksek düzeyde yapısal verimlilik sağlanabilmektedir.

Trapez Sac Talepleriniz için ESN Metal

Trapez sac talepleriniz ve ihtiyaçlarınızda başvuracağınız sektörde deneyimli, bilgili, kaliteli ve güvenilir bir hizmet veren firmalardan biri: ESN Metal. Demir çelik sektöründe teknolojik gelişme ve yenilikleri yakından takip eden, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan, iş sağlığı ve güvenliği hükümlerine uygun hareket eden, insan haklarına saygılı uygulamaları ile lider ve öncü firmalardan biridir. Trapez sac üretiminde de kalite standartlarına dikkat eden ve azami özen gösteren ESN Metal, uygun fiyat avantajları ile de müşterilerine büyük kolaylıklar sunmaktadır.

ESN Metal, profesyonel bir kadro ile hizmet vermektedir. ESN Metal, trapez sac siparişlerinizi en kısa sürede sonuca ulaştırmaktadır. Mail, telefon veya firmanın web sitesi üzerinden iletişim geçerek sorularınıza alacağınız cevaplar akabinde siparişlerinize kolayca verebilirsiniz.