Traktörler, tarım aletleri arasında en fazla kullanılan model olarak kabul ediliyor. Öyle ki birçok belediye bile şehir içinde yer alan parklarda kullanılması için envanterlerine traktör ekliyorlar ama traktörlerin asıl kullanım alanları tarla, bahçe ve bağ gibi tarımın ön planda olduğu ve üretimin yapıldığı alanlar oluyor. Özellikle de tarımda yüksek verim elde etmenin temel yollarından birisi traktör kullanımında geçiyor.

Her ne kadar traktörler, otomobiller ile aynı çalışma prensiplerini paylaşıyor olsa da onlardan çok daha farklı bir yapıya sahip oldukları bilinen bir gerçek. Bilhassa arka tekerlekleri, ön tekerlekleri kıyasla daha büyük ve yivli olması bir traktörün en belirgin farklarından birisi.  Bu sayede de hemen hemen her arazi yapısına uygun olarak kullanım imkanı sağlıyor. Bir diğer tekerlek türü ise paletliler oluyor. Farklı arazi yapılarında sıkışmayı önleyen paletli traktörlerde yine çok fazla tercih edilen modeller arasında.

Traktörlerin bir başka kullanım tarzı ise diğer tarım araçları ile beraber kullanımı olarak ön plana çıkıyor. Traktörlerin genel olarak ön veya arka kısmına bağlanan bu araçlar, traktörün gücünden faydalanarak kullanılır. Böylece traktörlerde tarla gibi alanlardaki en kapsamlı araçların başında yer alıyor.

Traktörlerin bir diğer türü ise mini traktörler olarak karşımıza çıkıyor. Mini traktörler genellikle bahçe traktörleri olarak da biliniyor. İç bahçelerde ve küçük alanlarda kullanılmak için tasarlanmış olan mini traktörler, çim biçme, kar temizleme ya da ufak tarımsal faaliyetler için kullanılıyor. Mini traktörü normal bir traktörden ayıran en önemli farklı ise haliyle motor güçleri oluyor. Hafif şeyleri çekmek için tasarlanmış olan mini traktörler, traktöre kıyasla çok daha ufak bir güce sahip.

Ek olarak bahçe traktörlerine normal bir traktörde olduğu gibi ek araçların bağlanması çok daha zor bir durum yaratır. Hatta çoğu zaman mümkün olmaz. Bunun nedeni ise mini traktörlerin çekim kuvvetleri ile alakalı olarak karşımızı çıkıyor.

Mini traktörler konusunda ise insanlar genellikle daha uygun maliyetler nedeniyle ikinci el mini traktör tercih ediyor. Mini traktör seçiminde ise kullanıcıların marka kriteri de önemli bir rol oynuyor. Özellikle Kubota Mini Traktörler, tarımla uğraşan insanların tercih ettiği markalar arasında ilk sırada yer alıyor.

Birbirinden farklı markaları ve modelleri ise uygun fiyatları ile Avrupa’nın lider tarım araçları sitesi olan Truck1’de bulabilirsiniz. Mini traktör ve traktör modelleri olmak üzere birçok tarım aracını bulacağınız Truck1 ile en bütçenize uygun en doğru ve en kaliteli aracı bulabilirsiniz.