İSTANBUL (CİHAN)- Şike soruşturmasında bazı telefon kayıtları ile ismi gündeme gelen Trabzonspor eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu, emniyette ifade verdi. Emniyetten ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hacıosmanoğlu, şikayetçi olmadığını, bildiklerini anlattığını dile getirdi. Hacıosmanoğlu, Sinan Engin ile ilgili sert sözler söyleyerek, “Bunların çıkıp sporla ilgili konuşmaları hala bu operasyonun farkına varamadıklarını gösteriyor.” dedi. Hacıomanoğlu "Sordular tehdit var mı? diye. Öyle bir babayiğit yok bizi tehdit eden." dedi.
    Hacıosmanoğlu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Basının ve medyanın yeteri kadar üzerine düşeni yapmadığını söyleyen Hacıosmanoğlu, “Bu operasyonu sahiplenmesi gereken hem basın hem de spor camiası yapılanları konduramadıklarından bahsediyorlar. Bunlar büyük adamlar. Bunlar büyük kulüplerin başkanları, bunlar böyle işler yapar mı?. Bunlar bakkaldan ekmek çalmadılar, tatlıcıdan tatlı çalmadılar. Bunlar milyonların gönüllerine hitap eden şampiyonlukları çaldılar. Bunları da çalabilmeniz için zaten meziyetli insanlar olabilmeniz lazım. Bunları yapmışlar bunlar cezalarını çekmezlerse gelecek nesillere karşı çok daha kötü olaylar yaşarız.” dedi.
    Emniyette kendisiyle ilgili çıkan bilgiler üzerine şikayetçi olup olmadığı sorulan Hacıosmanoğlu, “Ben şikâyetçi olmadım. Sadece sorulara cevap verdim. Bazı konuları anlattım. Anlatmamdaki sebep şerefli insanların, onurlu insanların, gururlu insanların birileri tarafından hakaret edildiği zaman hele bu Fenerbahçe kulübü gibi bir kulübün başkanına yapılıyorsa bu hakaretler bu devletin savcıları var, hâkimleri var, emniyet mensupları var. Gider onlara şikâyet eder. Farklı yollara tevessül etmez. Kirli insanlar gayrı meşru yollardan tevessül eder. Biz haklı olduğumuz davada bir Allah’tan bir de yanlış yapmaktan korkarız felsefesiyle yaşayan insanlarız. Sordular tehdit var mı? diye. Öyle bir babayiğit yok bizi tehdit eden. Ama konuşmalarda hepiniz görüyorsunuz. Sinan Engin Aziz ağabeyinin daha fazla para koparmak için olmayan konuşmaları onlara söylüyor. Bizi paket ettireceğini söylüyor." şeklinde konuştu.
    Hacıosamanoğlu, operasyonun bazı kişiler tarafından yeteri kadar anlaşılmadığını da söyleyerek “Bunların hala çıkıp ekranlarda sporla ilgili konuşmaları, insanların bu operasyonun hala farkına varmadıklarını gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN