Düzenlenen etkinliğe Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Yeşilay Denizli Şubesi Şube Başkanı Bünyamin Yakar, Kuşpınar Mahalle Muhtarı Cavit Tığraklı, okul müdürleri, öğrenci ve velileri ile birçok kişinin sigara bırakmasına yardımcı olan ve özendiren Mehmet Tok isimli vatandaş katıldı.

Projeyle 60 öğrenci velisi sigarayı bıraktı

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Mehmet Çimen, okullarında doğa yürüyüşü, sağlıklı beslenme gibi birçok etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinlikleri taçlandırmak için öğrenci velilerine yönelik sigarayı bırakma kampanyasını başlattıklarını, beklentilerinden çok daha fazla katılımın olduğunu ve kampanya sayesinde 60 öğrenci velisinin sigarayı bıraktığını belirtti.

“Torunum bana sarılmıyordu”

Torunu Beliz Cansız sayesinde sigarayı bırakan Fevzi Çetinkaya ise, torununa sarılmak istediğinde kötü kokudan dolayı torununun kendisine sarılmadığını bu durumdan çok rahatsız olduğunu belirterek hem torunu hem de sağlığı için sigarayı bırakmaya karar verdiğini ifade etti.

“Nelerden vazgeçebileceğimi göstermem lazımdı”

Bir diğer öğrenci velisi Emine Ayhan ise; kendisine kızın için nelerden vazgeçebilirsin sorusu sorulduğunda onun için her şeyden vazgeçebileceğini belirterek okulumuzun yürüttüğü proje kapsamında kızı için sigarayı bıraktığını belirtti.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, yaptığı konuşmada, okul yönetimine ve öğrenci velilerine başarılı ve anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sigara içen Mahalle Muhtarı Cavit Tığraklı’dan sigarayı bırakacağına dair söz aldı.

Sigara parasını biriktiren adam da etkinlikte

Geçtiğimiz günlerde haber bültenlerine konu olan klima ustası Mehmet Tok’ta etkinliğe katıldı. Sigara parasını hala biriktirdiğini anlatan Tok, 2009 yılında sigarayı bıraktığını, 8 yılda hergün sigara parasını kumbaraya atarak 70 bin lira biriktirdiğini,  hem sağlığına kavuştuğunu hemde tasarruf ettiğini belirterek yanında getirmiş olduğu kumbarayı sigarayı bırakan Fevzi Çetinkaya’ya hediye etti.