Toros Eğitim Kurumları bünyesinde Antalya'da hizmet veren Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencisi Emre Erten, Uluslar arası Kimya Olimpiyatları’nda dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı.
        19. Ulusal Tübitak Bilim Olimpiyatları Kimya dalında gösterdiği başarılardan dolayı TÜBİTAK Kimya Olimpiyat Takımı’na seçilen Erten, Türkiye’den seçilen 4 öğrenciden birisi olmuştu. 09-18 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 43. Uluslar Arası Kimya Olimpiyatları’nda (ICHO 43) Türkiye’yi bu takım temsil etti. Söz konusu olimpiyat, 73 ülkeden 4’erli öğrenci gruplarıyla gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından gelen Bilim Olimpiyat Takımlarıyla yarışan Tübitak Kimya Milli Takımı öğrencileri bireysel olarak girdikleri iki aşamalı sınav sonucunda gösterdikleri başarıya göre madalya ve değişik ödüller aldı. Buna göre Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencisi Emre Erten gösterdiği başarıdan dolayı dünya ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.
        Toros Akdenizli Emre ayrıca bu sene girmiş olduğu 19. Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda Kimya dalında birinci aşama sınavını geçerek ikinci aşama sınavına girme ve Tübitak Yaz Okulu’na katılma hakkı elde etti. Geçen yıl katıldığı 18. Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda ise ikinci aşama sınavında bronz madalya alarak Türkiye üçüncülüğü derecesi aldı.         
        Kimya dalında profesör olmak istediğini belirten Erten “TÜBİTAK Kimya Bilim Milli Takımı’na seçilmek benim için büyük onur oldu. Bu bilinçle temsil ettiğim ülkeme ve Antalya’ya bu dereceyi kazandırmak benim için önemliydi. Kimya benim için hayatın vazgeçilmez eğlencelerinden birisi. Bana destek olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
CİHAN