Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in TOBB yönetiminde yer alması, Denizli’nin iş dünyasında sevince neden oldu. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Musa Çelikkol’dan oluşan bir heyet Özer’i ziyaret edip başarılar dilediler. 

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirten DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odasını ve Denizlili esnaflarımızı temsilen TOBB yönetimde görev almanın önemli olduğunu söyledi. Özer, Denizli’nin başarısının seçimlere damgasını vurduğunu belirtti.  
 
Denizli iş dünyasından önemli isimleri ve oda başkanlarının önemli yerlerde görev almasının Denizli’nin geleceği ve ekonomisi açısından önemli olduğunu belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Denizli ekonomisi her yıl büyüyerek Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bunun yanında Denizli’de bulunan ve iş dünyasını temsil eden odalarımızın başkanlarının da önemli görevlerde yer alması, Denizli’nin geleceği ve ekonomisi konusunda önemli. DTO Başkanı Necdet Özer ve ekibini tebrik ediyorum” dedi. 

Denizli ekonomisinin her geçen gün gelişerek ilerlediğini kaydeden Vali Demir, “Denizli her sektörde boy göstermeye devam ediyor. 31 Mayıs itibariyle Denizli’de sigortalı çalışan sayımız 178 bin 272 sayısına ulaşmış durumda. Denizli kalkınma ve soyso- ekonomik gelişmişlik bakımından 10. sırada yer alıyor. Türkiye’nin en büyük firmaları arasında ilk 500’de 11 sanayi kuruluşumuz yer aldı. 2013 yılında ihracat rakamlarımız Ocak- Temmuz ayı döneminde yüzde 12,47 oranında bir artış gerçekleştirerek 1 milyar 741 milyon 309 bin dolara ulaştı” dedi.

Her alanda birincilikleri ve başarıları elinde tutan Denizli’nin, jeotermal sahaları konusunda dünyada 7. sırada yer aldığını belirten Vali Demir, “Dünya’da 7. sırada yer alan ilimiz Avrupa’da 1. sırada bulunuyor. Türkiye’de Ege Bölgesi içerisinde 7 adet jeotermal sahasına sahip Denizli, bölgede yüzde 16 oranında bir paya sahip” dedi. 

Bu başarıların birlik ve beraberlik sayesinde elde edildiğine vurgu yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Odalarımızın ve iş dünyamızın önemli isimlerinin önemli görevlerde yer alması bu başarıların daha da artmasını sağlayacaktır. Sizleri gönülden tebrik ediyorum” dedi.