Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda TMMOB üyesi katıldı. Söyleşi öncesi açılış konuşması yapan Abdullah Şavklı, etkinliğe katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Şavklı, “TMMOB’un 60 yıl dönümüne yakışır etkinlikle düzenlemeye devam ediyoruz. Bugün de Ülkemizin enerji politikaları üzerine  bir söyleşi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, planlanan HES‘lerin Türkiye‘nin elektrik ihtiyacının karşılanmasında yüzde 10‘luk bile pay sahibi olamayacak küçük küçük bir sürü proje olduğuna dikkat çekerek, yöre halkının isteği ya da isteği olmamasının ötesinde enerji arz-talep dengesi açısından da sorgulanması gerektiğini anlattı. Yeşil “ Mevcut hükümet  her derenin üstüne santral yapmak istiyor. Oysa ki doğayı tahrip eden bu HES’ler durdurulmalıdır” dedi.
EMO Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya yenilenebilir enerji üzerine görüşlerini aktardı. Sakarya, “Yenilebilir enerji kaynakları doğru bir şekilde koordine edilerek ülkemizin ihtiyacına yönelik düzenlenebilir” dedi. Panelistlerin konuşmalarının ardından karşılıklı soru-cevap bölümünde gündeme dair sorunlar konuşuldu ve tartışıldı.