Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü 11. Çağrı döneminde projeleri kabul edilen 50 çiftçiye traktör ve ekipmanlarını teslim etti. 
EGS Park Fuar Alanı’nda düzenlenen traktör teslim törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Milletvekilleri Bilal Uçar, Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, daire başkanları ve çiftçiler katıldı.
TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, tarım ve kırsal kalkınmayı güçlendirmek için çiftçilere destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, "Kurumumuz tarım ve kırsal kalkınmayı güçlendirmek için her zaman çiftçilerin yanında olmuş bundan sonrada yanında olacaktır. Onlara destek vermeye devam edecektir. Tarım makineleri kapsamında 50 çiftçimize 50 adet traktörle birlikte toplam 97 adet tarım ekipmanı teslim ediyoruz. Bu projeler ile soyuttan somuda doğru ciddi yatırımlar göze çarpıyor. Geçmiş yıllarda başlayan bu proje ile artık çiftçilerimiz daha iyi üretim yapabilecek. Elde ettiğimiz başarı ile Avrupa Birliğinden Hibe kredi almaya hak kazandık Ayrıca bir çiftçimize de 100 adet arı kovanı da teslim ediyoruz. 50 çiftçimize teslim edilen traktör ve tarım ekipmanlarının toplam maliyeti 4 milyon TL’dir. TKDK olarak 2 milyon TL’sini biz karşılıyoruz. Çiftçimizin aldığı traktörün yarı parasını biz hibe olarak karşılıyor kendisine nakit olarak ödüyoruz" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de Denizli’nin tarımda da adından söz ettiren bir kent olduğunu ifade ederek, "Şu anda bu program 42 ilde uygulanıyor. Gayret gösterenler, bu işi iyi organize eden iller bu işi başaracak. Bu kaynaklarla büyük çaplı yatırımlar yapılabilir. Önceki çağrılarda projeleri kabul edilen bazı firmaların modern tesisler kurduğunu gördük. Çiftçilerimiz de bu kaynaktan faydalandı ve avantajlarını gördüler. Denizli’nin ilerleyen yıllarda daha verimli tarım yapabilmesi için yeni su kaynakları bulduk ve bunları tarıma yönelik çalışmalarda kullanılmasını sağlayacağız. Denizli bu alanda gereken hassasiyeti yapacak ve söz sahibi olacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çiftçilere anahtarları Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri verdi.