Özellikle de yaz günleri gündelik yaşantıda en çok ihtiyaç duyulan ve en sık değiştirilen giysiler tişörtler olmaktadır. Sizde ile tamamen kendinize özgü ve emsalsiz tişörtlere sahip olabilirisiniz. Zaten son dönemlerin bu akımı en çok beğenilen ve tutulan bir akım haline gelmiştir. Artık insanlar üzerlerine giyecekleri tişörtlerin üzerindeki resim ya da desenleri kendileri belirlemek istemektedir. Böylece hayata kendileri de bir iz bırakmış olmakta ve kendi düşünce dünyalarını insanlara aktarabilmiş olmaktadırlar. Kendi tasarımları olan tişörtleri giymeyi tercih edenlerin sayısı arttıkça, bu alanda yeni bir iş sektörü gelişmiş olup birçok çeşit baskı tekniği ortaya çıkmıştır. Bunlardan bazıları aşağıda sizler için incelenmiştir.

Tişört Tasarla Teknikleri Nelerdir?

Bu sektör oldukça geniş bir alana yayılmış olup hemen hemen ve farkını ortaya koy adı altında birçok çeşitte baskı yapan teknikler ortaya çıkmıştır. Bu teknikler seçilen kumaşa ve basılmak istenen desenin türüne göre farklılık göstermekle beraber benzer olan yanları da bulunmaktadır.

  • Dijital Baskı: En yaygın ve hemen hemen her tür kumaşa uygulanabilen çok kullanışlı bir baskı türüdür. Sağladığı en önemli faydalardan birisi de kalıp çıkarma ihtiyacı hissettirmeden baskıyı gerçekleştirebilmesidir. Bu teknikte en büyük kolaylık bütün baskıların tek bir makine üzerinden gerçekleştirilebilmesidir. Bir diğer avantajı da her tür resim ve deseni kolaylıkla en ince detayına kadar görüntüleyebilmesi olmaktadır.
  • Flock Baskı: Dijital baskı türüne göre kesinlikle çok daha zahmetli olan bir baskı tekniğidir. Çünkü bu teknikte tişört üzerine oluşturmak istediğiniz şekli önce ince lifler ile tişörtün üzerinde oluşturmaktasınız. Bunun ardından işlemi gerçekleştirilmekte ve tişörtün görüntü kısmında hafif kadifemsi bir görüntü oluşmaktadır.
  • Süblime Baskı: Bu baskı türü sadece polyester kumaşlara uygulanabilen bir tekniktir. Böyle bir baskıyı gerçekleştirebilmek için öncelikle ekran üzerinde şeklin tasarlanması ve ardından kağıda geçirilmesi sağlanmaktadır. Daha sonra da tişört üzerine basım işlemi yapılmaktadır.
  • Pistole Baskı: Diğerlerinden çok daha farklı bir teknikle yapılan bu baskı türünde hava aracılığı ile boya püskürten tabancalardan yararlanılmaktadır. Hemen hemen her tür kumaşa uygulanabilme özelliği mevcuttur.