AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiği günden itibaren geçen süreci değerlendirdi. 

AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinde verdikleri mesajı hükümet kurma sürecinde yapılan görüşmelerde de teyit eder hareket ve söylem içinde olduklarını açıklayan AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, “”Biz yaşanan bu süreçte bir takım olumsuz yaklaşımlara rağmen her şartta yapıcı bir tutum sergiledik. Ancak, ne CHP ile yapılan görüşmelerde ne de MHP ile yapılan görüşmelerde aynı yakınlığı ve samimiyeti göremedik. Biz ortaya renkli çizgiler koymazken, muhalefet partilerinin ortaya koydukları renkli çizgilerinden dolayı bir adım ilerleyemedik. Uzanan ellerimiz hep şartlar ile havada kaldı. Hal böyle olunca da bizim samimi ve olumlu adımlarımız karşılık bulmadı. Oysa bu sürecin uzaması ve yaşanan gelişmelerin kısır tartışmalar üzerine bina edilmeye çalışılması hem ülkemiz hem de milletimiz açısından ciddi bir kayıp sürecidir. Zaman ülkemizin menfaatleri noktasında oluşması gereken birlikteliğin acilen var olması zamanıdır” dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ
AK Parti’nin hükümet kurma sürecinde ortaya koyduğu ılımlı ve uyumlu yaklaşım kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır diyerek açıklamasını sürdürdü. Vatandaşlarımızdan bize aktarılan görüşlere baktığımızda Ak Parti’nin süreç içinde elinden geleni yaptığını, ancak muhalefetin ülkeyi değil de siyasi ve şahsi çıkarlarını ön planda tuttuklarını söylediler. Ülke için gereğini yapmayanlara millet de en yakın zamanda gereğini yapacaktır gibi ifadelerle süreci yakından takip ettiklerini bizlere aktardılar” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin ülke menfaatleri dışında hiçbir beklentisinin olmadığını yineleyen Başkan Tin, “Biz yeter ki ülkemizdeki kalkınmışlık ve büyüme devam etsin, istikrar bozulmasın, ülkemiz hükümetsiz kalmasın diye gayret gösterirken muhalefet partileri geçmişte olduğu gibi AK Parti yine iktidar olmasın zihniyetini aşamadılar. Geçmişte yaşanan yenilgilerin derin izleri bu görüşmeler esnasında yine gün yüzüne çıkmıştır. O nedenle sırf AK Partiyi iktidar olmasın diye düşündükleri için iktidar ortağı olmaktan çekinen muhalefet liderlerinin söylemleri bu gerçeği açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

HAZİNE YARDIMI YOK
Son olarak kamuoyunda dillendirilen erken veya tekrar seçim  ile ilgili de değerlendirmeler de bulunan Başkan Tin, “Kimse seçimden korkmasın. Devletimiz 7 Haziran seçimlerinde partilere hazine yardımlarını dağıttığı için bu seçimde yardım yapılmayacak. Ülkemiz 7 Haziran’dan bu yana çok zaman kaybetti. Artık Ak Parti olarak üzerimize düşeni fazlası ile yaptık. Önümüze bakmaya devam etmeliyiz. Çünkü bizim için ülkemizin geleceği her şeyin önünde yer alıyor. Millete gitmekten korkmakla güçlü geleceği inşa etmek mümkün olmaz. Biz Milletimizin ferasetine inanıyor ve güveniyoruz. Seçimden kaçarak milliyetçi vatanperver olunmuyor” dedi.