Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda Meslek Odaları Başkanlarıyla bir araya gelen Tin, sorunlar hakkında bilgi aldı. Esnaf Odaları Başkanlarına yeni ekonomik modeli anlattı.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milletvekili Tin’e teşekkür etti.
Yeni ekonomik modelle birlikte Türkiye’nin daha  istikrarlı bir ülke olacağını belirten Tin, “Yeni ekonomik modelle  mesleki eğitim stajına devlet katkısı getirildi” dedi. Tin; “İş yaşamının doğrudan içinde olan mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenciler ile bu merkezleri tercih edecek öğrencilerin teşvik edilmesi amacıyla bazı düzenlemeleri hayata geçirdik. Buna göre; mesleki eğitim merkezlerinde 12. Sınıfta olan öğrencilerin ücreti, asgari ücretin yüzde 50’sinden aşağı olmayacak. Mesleklerinde en az 10 yıl usta olarak çalışanların iş pedagojisi kursu sınavına doğrudan katılabilmelerinin önünü açtık. Mesleki eğitim merkezi programı dışında okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilere ödenebilecek en az ücretin, 20’den az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisi, 20 ve üzeri personel çalıştıran işletmeler için üçte biri, mesleki eğitim merkezi programına devam eden öğrencilere ise ödenecek ücretin tamamı devlet katkısı olacak” dedi. Konuşmalardan sonra Tin, Esnaf Odaları Başkanlarının çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.