Ramazan Bayramının hemen ardından ülkede yaşanan gelişmelere dikkat çeken ve uluslararası güçlerin Türkiye’yi bataklığa çekmeye çalıştığına değinen AK Parti Denizli il Başkanı Şahin Tin, bu yaşanılan süreçte yerli işbirlikçilerinin kullanıldığına dikkat çekti “Ramazan Bayramının ardından Şanlıurfa Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından başlayan süreçte bu güne kadar bir biri ardına acı haberler aldık” diyen Başkan Tin, “Son günlerde gelen şehit haberleri hepimizi derinden üzmektedir.  Millet olarak hassas bir dönemden geçmekteyiz. Yurtta sulh cihanda sulh felsefesi ile hareket eden ve bulunduğu coğrafya da barış ve huzurun güvencesi olan ülkemizin güven veren, barışı özümsemiş imajını karalamaya dönüktür. Dünya devletleri nezdinde ülkemizi yaralamaya dönük bu hadiseler gelişen ve değişen ülkemizin ilerlemesini istemeyen dış güçlerin oyunlarından ibaret olduğu aşikârdır” dedi.
 
ÜLKEYE İHANET EDİYORLAR 

Son gelişmeleri “Türkiye’yi istikrarsız ve karışık bir ülke gibi gösterme çabasından başka bir şey değil” şeklinde yorumlayan Başkan Tin, bazı çevrelerin siyasi rant peşinde olduğunu söyledi.  Gelişmelerden siyaseten prim yapmak isteyenlerin olduğunu aktararak eleştiride bulunan Başkan Tin, “Millet olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Milletimizin sağduyuya, birlik, beraberlik ve bütünleşmeye ihtiyacı olduğu bir dönemi yaşıyoruz. HDP’nin yaşanan gelişmelerde tavrını ve safını terör odaklarından yana kullanması ve güvenlik güçlerimizin şehit haberlerine duyarsız kalması asla kabul edilebilir değildir. Sınırlarımızda bir plan uygulanmaya çalışılıyor. Bunu da devletimizi suçlu göstererek yapmanın gayretindeler. Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları ve söylemleri ülkeye ve milletimize ihanettir. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğünü korumak adına yapılması gereken her ne ise sonuna kadar yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse AK Parti hükümetinin bu konuda geri adım atmasını beklemesin. Türkiye'nin yaşadığı acıların üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara sesleniyorum. Kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapılamaz. Sağduyulu davranmaya ve provokasyonlara gelmemeye mecburuz. Algı yönetimiyle milletimizi tuzağa düşürmek isteyenlere asla prim vermeyiz” açıklamasında bulundu.
 
ZAMANINDA DERS VERDİK GEREKİRSE YİNE VERİRİZ
 
Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğünü korumak adına ne yapılacaksa yapmaya hazır oldukları mesajını da veren Başkan Tin, “Sağduyulu davranmaya ve provokasyonlara gelmemeye mecburuz. Milletimizin bu noktada feraset sahibi olduğunu bilinen bir gerçektir. Bize ders vermeye çalışanlar tarihe bir dönsün baksın. Kurtuluş Savaşı döneminde ‘hasta adamı’ ayağa kaldıran ve yedi düvele meydan okuyarak tarih kitaplarına sığmayan destan yazan bu aziz millettir. Ders vermek isteyenler önce bizim destanımızı okusun. Birilerine ders verilecekse en güzel dersi yine bu millet verir. Ancak biz barıştan, huzurdan ve güvenden yanayız. Fakat, ülkemizin geleceğine dinamit koymak isteyenlere karşı da stratejimiz açık ve nettir. Bu millet gerekirse ülkemizin selameti ve huzuru için bir yeni destan daha yazar. Hiç kimse bu konuda geri adım atmamızı beklemesin. Biz millet olarak vazgeçilmez kabul ettiğimiz değerlerimizden asla taviz vermeyiz” açıklamasında bulundu.