, günümüzde çok fazla alanda yaygınlaştı. İş, ofis, spor, günlük gibi kategorilere ayrılarak, hem bayanlara acaba ne giysem derdinden kurtarmaya başladı. Üstelik üretilen modeller, hem modaya uygun, hem de tesettüre göre yapıldı. Bu yüzden bayanlar, yeni değişik kombinler yapmaya ve rahatlıkla yorulmadan şık olmaya başladı. Ayrıca eski yıllara nazaran, hem tesettür de hem de açık bayanlarda büyük beden oldukça yaygınlaştı. Eskiden büyük beden denilince akla klasik, etek gömlek gibi koyu uzun tunikler haricinde fazla seçenek gelmezken, şimdi ise hem şık hem her yaşa hitap eden parçalar üretilmeye başladı. Üstelik üretilen kıyafetler oldukça dayanıklı ve oldukça uygun fiyatlıdır.

Tesettür Giyim Her Yaşa Hitap Ediyor

Tesettür giyimin son zamanlarda hızlı ve modaya uygun şekilde gelişimi, en çok üzerine göre kıyafet bulamayan yaşça büyük bayanların ve ‘’giydiklerim beni yaşlı gösteriyor.’’ diyen genç bayanların yüzünü güldürüyor. Genç, orta ve olgun yaştaki bayanlar, tesettür giyiminde yaşına göre istediği parçaları bulabiliyor. Üstelik çok fazla ürün yelpazesi olduğu için bayanların şal, eşarp, tunik, pantolon, ikili takımlar gibi ürünlerde kolay kombin yapma ve şık olmaya yardımcı oluyor. Önceden yaşça büyük bayanlar sadece etek gömlek yelek giyerken, son yıllarda üretilen tekstil ürünleri sayesinde hem daha şık hem daha rahat olmayı başarmıştır. Üstelik tesettür giyim yelpazesinin gelişmesi, iş hayatında da kolaylık sağlamıştır.

Tesettür Giyimin Gelişimi

Günümüzdeki giyim firmaları hem açık hem de tesettürlü bayanlara hitaben üretim yapmaya başlamış ve bayanlara hitap etmeyi başarmıştır. Üstelik seçenekleri arasında bulunan büyük beden ve her yaşa hitap eden kıyafetler, büyük ilgi görmüştür. Sadece şal eşarp ve standart beden üzerine değil, birçok beden ve ürün yelpazesine sahiptir. Üstelik hem yazlık, kışlık, dış giyim, ferace gibi birçok seçenekte büyük beden parçalar oldukça fazla yer alıyor. Üstelik tekstil alanına birçok yeni kumaş ve ürün modelleri eklenmiştir. Püsküllü modeller, şifon modeller, etek pantolonlar, ikili takımlar, kaplar ve feraceler gibi birçok ürün seçeneği mevcuttur.