Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, çıkarılan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kanununu eleştirdi. 
Çıkarılan MEB Kanunu ile 76 bin yöneticinin görevine son verildiğini kaydeden TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş, "MEB kanununun adil olmadığını, kazanılmış hakları yok sayarak tamamen keyfi bir yönetici atama sistemi getiren, hukuk ve hakkaniyet anlayışını ortadan kaldırarak Milli Eğitim Bakanlığı'nda büyük bir kıyımın yaşanmasına neden oldu. Söz konusu kanun için Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar vicdanları kanatmıştır. Bu karar öğretmenlerin beklentilerini karşılamamış; hukuka olan güvenlerini tarumar etmiştir. Ülkemizde en üst hukuk mercii olan Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma talebini reddetmesiyle 13.06.2014 tarihi itibari ile binlerce müdür ve müdür yardımcısının görevi sona ermiştir" diye konuştu.
Demirtaş, "Milli Eğitim Bakanı ve müsteşarı kamuoyunu yanlış bilgilendirerek okul müdürlerinin objektif kriterler getirilerek belirleneceğini ifade etmişlerse de yayınladıkları yeni Yönetici Atama Yönetmeliği'nde söz konusu kriterlerin esamisi okunmamaktadır. Yine okul müdürlerinin öğretmen, veli ve öğrencilerin seçimiyle gerçekleşeceğini beyan etmişlerdir. Ancak gerçeğin böyle olmadığı, bunların etkisinin toplamda yüzde 40'ı geçmediği, asıl belirleyici olanların haksız ve hukuksuz olarak atanan ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri olduğu yönetmelikte açıkça yer almaktadır" dedi.