ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği (ŞUDİM-DER) Başkanı Halil Öztürk, İmam Hatip Lisesi öğrenci yurtlarına yapılan saldırının dine yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.
Gençlerin son zamanlarda dine karşı daha meyilli olduğunu dile getiren Öztürk, gençliğin dini sahiplenmesinin örgüt tarafından hazmedilmediğini savundu. Saldırı yapanların sürekli özgürlük ve demokrasiyi ön plana çıkardıklarını dile getiren Öztürk, "Son olaylarda da bunların aldatmaca olduğu görülüyor. Bu zihniyetin kimi desteklediği ve kime karşı olduğu açık bir şekilde anlaşılıyor. Milletin de bunu iyi bir şekilde sezdiğini görüyoruz. Özgürlük ve demokrasi diye saldırı yapanların hedefinde din olduğu bir kere daha görülmüştür." dedi.
Bölgede önemli bir etkinliğe sahip olan Uşşaki Vakfı Şube Müdürü Ömer Yetişkin ise olayı toplumun sükunetine yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi. Yetişkin, “Maneviyatımızı kırmak istiyorlar. Baskı ile düşüncelerimizi engellemek istiyorlar. Bu tür olaylara insanlarımız prim vermeyecektir.” şeklinde konuştu. Bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını ifade eden Yetişkin, siyasette son düzlüğe girildiğini, siyaset üzerinden elde edemedikleri nemalanmayı İmam Hatip ve dindar insanlar üzerinde yapmak istediklerini vurguladı.





CİHAN