KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Aydın, Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü yandaşlarının İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldıkları yurtları yakma girişimlerine tepki gösterdi.
Başkan Aydın, amaçları sadece eğitim görmek ve vatanına milletine yararlı birer fert olmak olan öğrencilerin hedef seçilmesinin çok çirkin olduğunu aktardı. Aydın, "Seçim öncesinde gerilim isteyen, huzur bozmak isteyen kişi ve kuruluşlarca İmam Hatip Lisesi yurtlarına yönelik saldırılar yapılması insanlık adına çirkindir. O küçük çocukların bu ortamda kavganın içerisine çekilmesini tasvip etmiyoruz." ifadesini kullandı.
Elbistan Diyanet Bir-Sen Temsilcisi Ahmet Çelik ise bu tür davranışların savaş ortamlarında bile kabul görmediğini ve tiksindirici olduğunu belirtti. Çelik, "Bu çocukların kime zararı olmuştur ki hedef seçilmişlerdir? Toplumu germek isteyen bölücü unsurlara karşı vatandaşlarımız gayet dikkatli olmalıdır." dedi.
Elbistan Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Tahsin Çıplak’ta saldırıların oldukça düşündürücü olduğunu bildirdi. Çıplak, "Demokrasi istediklerini belirten bu insanların hiçbir suçu olmayan öğrencileri hedef seçmesi düşündürücü olduğu kadar tehlikelidir. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır ki memleketlerine, bulundukları bölgelere hizmet etmek amacıyla eğitim gören, topluma yararlı olma çabasında ki bu çocuklar yakılmak istenmektedir. Bu çok tehlikeli bir süreçtir. Ülkenin hassas olduğu konuları depreştirmek kendileri için zarar olacaktır." görüşünü dile getirdi.

CİHAN