Terör örgütü PKK, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri birliklere saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğu 16 askerin de yaralandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'nın üs bölgesi, bu sabaha karşı teröristlerin saldırısına uğradı. En az 4 noktadan saldıran teröristlere askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere 8 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. Dağlıca'da 2007 yılında da terör örgütünün düzenlediği operasyonda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı.

VALİLİK: 8 ASKER ŞEHİT

Hakkari Valiliği, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce saldırı girişiminde bulunulduğunu, çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 16 askerin yaralandığını bildirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, ''Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun'' denildi.

BÖLGEDE YOĞUN HELİKOPTER TRAFİĞİ YAŞANIYOR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.

Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu'na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova'daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK'lılardan 10'u öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.

Saldırıda yaralanan askerler helikopterle Fatih Kışlası'na, oradan da Askeri Hastane ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edinilemezken, bazı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı bir askerin ise, "Beni neden getirdiniz? Bırakın çatışayım. Benim arkadaşlarımın yanında olmam lazımdı" diye bağırdığı belirtildi.

Öte yandan, yaşanan çatışmanın ardından Hakkari şehir merkezi büyük bir sessizliğe büründü.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL, HAKKARİ'YE GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Hakkari'ye gittiği bildirildi.

YARALI ASKERLER VAN'A GÖTÜRÜLÜYOR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan askerler Van'a götürülmeye başlandı.

Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda 8 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı. Hakkari Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane'de tedavi altına alınan yaralılardan sağlık durumu ağır olan bir asker, askeri helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığına getirildi. Burada ambulansla alınan yaralı asker, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Hakkari'den helikopterle bazı yaralı askerlerin getirilmesi bekleniyor.