İlginç olay geçen yıl Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşandı. İlçede bulunan Güzel ailesine ait evde anne Şenay Güzel'in tartıştığı oğlu Hasan Güzel'e terlik fırlatmıştı. Hasan Güzel’in şikayeti üzerine olay yargıya taşınmıştı. Ancak olay şikayetin geri alınması sonucu kapanmıştı. Bu dava daha ilginç bir davaya emsal gösterildi.

Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Ümitalan Mahallesi’nde geçen yıl Ağustos ayında yaşanan olayda meyve satmak için tezgah açan Hatice Kadıoğlu ile Zekiye Konuk arasında müşteri yüzünden kavga çıktı. İki kadının da tezgahlarındaki meyveleri birbirine fırlatması ile büyüyen olayda Kadıoğlu’nun fırlattığı armutlardan yaralanan Konuk olayı mahkemeye taşıdı. Bir yıldır devam eden davada karar geçen günlerde açıklandı. Terlik olayının emsal olarak alındığı davada Kadıoğlu’na kasten yaralama suçu yüzünden 120 gün adli para cezası verdi. Hakim, suçun yaralamaya elverişli olduğu için 'silah'tan sayılan armut ile işlenmesi nedeniyle cezayı 1/2 oranında artırıp, 180 gün adli para cezasına yükseltti. Sanığın iyi halini dikkate alan hakim, cezayı 150 güne düşürüp, günlüğü 20 liradan toplam 3 bin lira para cezasına çevirdi.

AVUKAT, DENİZLİ'DEKİ 'TERLİK' OLAYINI HATIRLATTI

Mahkemenin verdiği karar sonrası açıklama yapan Zekiye Konuk'un avukatı Baran Güneş, ikili arasında yaşanan kavgayı anlattı. Benzer bir olayın Denizli'de yaşandığını ve atılan terliği 'silah' sayan mahkemenin kararını hatırlatan avukat Güneş, şunları söyledi:

"Her iki esnafın tezgahları yan yana. Müvekkilim ve şüpheliler arasında meydana gelen 'birbirilerine meyve fırlatma' olayı mahkemelik oldu. Hatice Kadıoğlu'na fırlatılan armudu Yargıtay, yaralama olayında 'silahtan nesne' olarak kabul ediyor. Mahkeme de armudu 'silah' kabul ederek, sanıklara para cezası verdi. Verilen para cezasını da hükmün geri bırakılmasına çevirdi. Yine buna benzer bir olay da Denizli'nin Honaz ilçesinde yaşanmış, Şenay Güzel'in tartıştığı oğlu Hasan Güzel'e ayağından çıkarıp, fırlattığı naylon terlik silah sayılmıştı."