Ev fiyat ortalamalarının en düşük ve en yüksek olduğu alanlar özellikle yatırımcılar için çok önemlidir. Çünkü yatırım stratejileri içerisinde bu oranlar kullanılmaktadır ve ona göre pozisyon alınmaktadır. Flatfy İnternet sitesi gerek yatırımcılar gerek ise ev sahibi olmak isteyen kişiler için ayrıntılı bir Temmuz 2018 konut fiyat ortalaması analizi yapmaktadır. Bu analiz, yalnızca Türkiye içerisinde bulunan şehirlerin içerisine katılacağı bir istatistik olup, 2018’in temmuz ayında evlerin satıldığı fiyatlara göre hazırlanmıştır. tarafından hazırlanan bu konut fiyatları istatistiği son derece güvenilir ve önemlidir çünkü çok sayıda veri toplanarak hazırlanan bu istatistiklerde şehir şehir araştırma yapan görevliler olmuştur. Eğer siz de Temmuz 2018 konut fiyatları ortalamasını merak ediyorsanız yazımız sizin için yararlı olacaktır.

Yukarıda gördüğünüz grafikte, şehirlerin teker teker sahip olduğu konut fiyat ortalamalarını başka bir değişken olmaksızın görmektesiniz. Bu konut fiyat ortalamalarında en çok dikkat çeken yer kuşkusuz Konya’dır. Oldukça gelişmiş bir şehir olan Konya, neredeyse 150 bin civarında olan fiyat ortalaması ile dikkat çekmektedir. Bu fiyatların ortalaması aynı zamanda en yüksek olarak İstanbul'dur. Mersin de listede yüksek fiyatları ile dikkat çeken bir başka şehirdir. Mersin’deki ortalama konut fiyatı yaklaşık olarak 180 bin civarındadır. Ankara ise yaklaşık olarak 125 binlik fiyat ortalaması ile söz konusu listenin en altında bulunmaktadır.

tarafından hazırlanan yukarıda gördüğünüz grafik ise söz konusu şehirlerdeki evlerin oda sayılarına göre ayrılmış ortalama fiyatlarıdır. Bu fiyatlara baktığımızda en çok tercih edilen ev şekli olan 3 odalı evlerde zirveyi 330 binlik ortalama konut fiyatı ile İstanbul’un elinde tuttuğunu görmekteyiz. İki odalı evler ise yeni evli çiftlerin büyük merak konusu. İki odalı evlerde zirveyi yine 262 bin gibi bir değerle İstanbul almaktadır. Nispeten daha düşük fiyatlara sahip olan Kayseri’de ise 2 odalı evlerin fiyat ortalaması yalnızca 135 bin TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca Kayseri’de stüdyo daire fiyatları yani tek odalı daire fiyatları da oldukça düşüktür ve 118 bin TL olarak hesaplanmıştır. En yüksek stüdyo daire fiyatları ise İstanbul’dadır.