Denizli havlusunun kalitesi ve özgünlüğü yabancı sektör temsilcilerine tanıtıldı, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için ikili görüşmeler yapıldı.

Denizli İhracatçılar Birliği öncülüğünde aralarında ABC Tekstil, Asil Nakış, Erteks, Evteks, Kaynak Havlu, MS International, Pamir Tekstil, Vateks ve Zorel Tekstil'in yer aldığı 9 firma, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Danimarka'nın Kopenhag ve İsveç'in Stokholm şehirlerindeki sektör temsilcileriyle buluştu. Denizli firmaları her iki şehirde yaklaşık 20 sektör temsilcisi ile görüşme fırsatı buldu. Görüşmelerde Denizli havlusunun kalitesi ve özgünlüğü yabancı sektör temsilcilerine anlatıldı. 

 Turkish Towels (Türk Havlusu) tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye İhracatçılar Birliği Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, İsveç Ticaret ve Yatırım Konseyi Merkez ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Bianca Dochtorowıcz ve İsveç Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Therese Premier Andersson ile görüştü. Görüşmede Türk havlusunun tarihsel zenginliğini paylaşırken, kurum temsilcileri ile bu doğrultuda gerçekleştirilecek projelerde işbirliği konusu ele alındı. Kopenhag Ticaret Başmüşaviri Emine Şendil firmaları ziyaret etti. Şendil, ikili görüşme programının Türkiye'nin imajına ve firmaların ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi. 

 Stockholm programında ise Türkiye İhracaatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Zora, Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen'i makamında ziyaret etti. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, programın çok verimli geçtiğini, Danimarka ve İsveç'te Denizli havlusunun yoğun ilgi gördüğünü söyledi.