AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan ve Denizli’den 59 firmanın stant açtığı ve Denizli’den birçok firmanın da katılımcı olarak bulunduğu Heimtextil Fuarında firmaları ziyaret etti. 

12 Ocak’ta başlayıp 15 Ocak’ta sona eren fuar alanında 4 gün boyunca Denizli’den fuara katılan tüm firmaların stantlarını ziyaret eden ve firma sahipleriyle görüş alışverişinde bulunan Milletvekili Şahin Tin, Heimtextil Fuar’a ilişkin izlenimlerini aktardı.Milletvekili Şahin Tin; “Almanya’nın Frankfurt kentinde her yıl düzenlenen Heimtextil Fuarına bu yılda ilimizden ve ülkemizden 210’u aşkın firma stant açtı. Denizli tekstil sektörü komşu ülkelerdeki yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen alternatif ve daha güçlü pazarlara açılma konusunda son derece önemli bir cesaret ortaya koymaktadırlar. Bunu fuara katılan tüm firmalarımızda görmek mümkün. Tekstil sektörü açısından bakıldığında güçlü pazar olarak bilinen Heimtextil Fuarının fuara katılan firmalarımızı heyecanlandırdığını görmek bizleri de mutlu etti. 

Sorunların Çözümü İçin Takipçi Olacağız.

Milletvekili Şahin Tin, “Denizli tekstil sektöründe emek veren firmalarımızın markalaşarak Avrupa pazarlarında söz sahibi olmuş olması, Denizlili firmalarımızın artık tekstil sektöründe dünyada bir marka olduğunu açıkça göstermektedir” dedi. 

Milletvekili Şahin Tin, fuara katılan firmaların taleplerini de aldığını ifade ederek, firmaların haklı talepleri konusunda gerekli olan adımları atacaklarını söyledi: “Tekstilcilerimizin, sanayicilerimizin sorunlarını dinledik. Kıdem tazminatı fonunun oluşturulması, iş ve işçi güvenliği sisteminin yeniden değerlendirilmesi, işçi ve işveren arasındaki hukukun yeniden düzenlenmesi, Enerji, Maden ve Yeni Teknolojik üretim ve yatırımlarında kolaylaştırılmaya gidilmesi, yatırım desteklerinin artırılması gibi konularla ilgili talepleri oldu. İletilen talepleri ilgili kurumlar ve bakanlıklara iletilmek ve çözüm üretilmek adına hepsini not aldım ve takipçisi olacağım. Ayrıca firmalardan fuar değerlendirmelerineilişkin aldığım izlenim ise 2016 yılı fuarının önceki yıllara göre daha verimli geçtiğini ifade etmiş olmaları da ayrıca bizlerin sevinç kaynağı olmuştur. Fuar alanındaki firmalarımızı önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Denizli Protokolünün yalnız bırakmaması da firmalarımızın güvenini ve gücünü artırmıştır. Son olarak firmaları yalnız bırakmayan ve bu yılki fuarda ilk kez TurkishTowels konseptiyle stant açan Denizli İhracatçılar Birliği başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulu üyelerini de tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Milletvekili Şahin Tin’in fuar ziyaretine sanayici kimliğiyle tanınan AK Parti Denizli İl Başkan Yardımcıları Uğur Erdoğan, Hüseyin Memişoğlu, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Şube Müdürü Şadiye Baykentve İbrahim Uzunoğlu başta olmak üzere bazı yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.