Pamukkale Üniversitesi’nde, ortaokul çağındaki öğrencilere yönelik teknolojiyi etkili ve doğru kullanma konusunda düzenlenen “Bilgi teknolojileri kampı” başladı. 85 öğrencinin katıldığı kampta robot gösterisi büyük ilgi gördü. 

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında yapılan açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, projede görev alan öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. 
Proje Koordinatörü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Taşkın Ekici, amaçlarının bilim ve teknolojiyle bütünleşik bir gelecek için yarının bireylerine teknoloji ile ilgili bir özgüven kazandırmak, teknolojiyi bilimle bağdaştırmak, çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
Eğitim Fakültesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Dekan Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, yararlı bir kamp dönemi geçmesini diledi. 
Kampa katılan çocuklara teknolojiyi etkili ve doğru kullanma konusunda bilgiler verileceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, “Akademisyenler tarafından bilimsel alanda teknolojinin önemi, nasıl faydalanıldığı anlatılacak ve uygulamalı olarak yapılacaktır. Bizim çocukluğumuzda hayal ettiklerimizi sizler gerçekleştiriyorsunuz” dedi. 

Robot gösterisine hayran kaldılar
Açılış konuşmaları sonrası  Teknokul Robot ve Bilim Akademisi’nin robot gösterisi gerçekleştirildi. Kampa katılan öğrencilerin bu gösteriye ilgisi büyük oldu.
Koordinatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Taşkın Ekici’nin yaptığı projede ; PAÜ öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Feryal Beykal Orhun, Yrd. Doç. Dr. Erhan Ekici, Arş. Gör. M. Doğan Elbi ve Selahattin Akkaş ile Teknokul Robot ve Bilim Akademisi’nden Murat Kayacık, Bora Tetik ile Pelin Anıl Saldır yer alacak.
Kamp, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi başta olmak üzere çeşitli birimlerde, 25-29 Ağustos tarihleri arasında 09.00 - 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bilgi teknolojileri kampında, “Robotik Atölyesi”, “Bilim Uygulamaları”, “Resim ve Sanat Etkinlikleri”, “Oyun Tasarımı ve Geliştirme”, “Bilgisayar Programlama” gibi etkinlikler yer alacak.