Başkan Süleyman Gedik, başkan yardımcıları Ufuk Kahveciler ve Ekrem Başer ile şube yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda şu açıklamayı yaptı.

Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor, anti-demokratik girişimlerle sınandığımız kara bir geceyi geride bıraktık.Sn.Cumhurbaşkanımızın emrine tereddüt etmeksizin icabet ederek meydanlarda yer aldık TÜMSİAD Yönetim Kurulu olarak bugün yaptığımız olağanüstü toplantıda tüm üyelerimizle birlikte bu kalkışmaya dur deme kararlılığımızı teyit ettik.

Halkımız demokrasiye bağlılığını ve Türkiye için en ideal yönetim biçiminin demokrasi olduğunu göstermek için Başkomutanın talimatıyla sokaklara indi. Her şeye rağmen meydanları terk etmeyen vatandaşlarımıza minnettarız. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü hedef alanlara karşı meydanlarda kalmaya ve tek yürek olmaya devam edeceğiz.

TÜMSİAD olarak milletin iradesini temsil eden ve sağduyusunu korumayı başaran milletvekillerimize de teşekkür borçluyuz. Gazi Meclis her türlü olumsuzluğa rağmen “kalkışma” girişimine karşı hep birlikte son derece önemli bir dik duruş sergiledi. Bundan dolayı tüm partilerin temsilcilerine ayrı ayrı şükranlarımızı iletiyoruz.

Herkes şunu bilsin ki TÜMSİAD ve kardeş kuruluşları demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimin karşısındadır. Bu süreçte TÜMSİAD olarak milli iradenin yanında üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Ülkemiz daha önce de birçok sınavdan alnının akıyla çıktı, bunu da geride bırakacağımıza inancımız tamdır.

Milli irademize, demokrasimize, devletimizin stratejik kurumlarına ve ülkemizin istikbaline karşı girişilen bu menfur kalkışmayı şiddetle kınıyor, asla kabul etmiyoruz.

Bu kara gecede maalesef çok üzücü kayıplar da verdik.

Bu menfur saldırının püskürtülmesi esnasında hayatlarını ortaya koyarak şehit düşen askerlerimizi, polislerimizi ve aziz vatandaşlarımızı minnetle ve rahmetle anıyor, bu uğurda yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Halkımızın iradesi üstünde bir güç yoktur. Gün, demokrasiden ve milletimizin istiklal ve istikbalinden yana olma günüdür.